Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från andra semifinalen i Ungerns A Dal

I Ungern fyllde man upp de sista platserna i finalen av A Dal igår kväll då man betade av sin andra semifinal på lika många dagar!

Den röstande juryn verkar precis som jag vara väldigt förtjust i bidragen som tävlar i A Dal i år - de gödslade friskt med poängen igår. Allra flest fick min största förhandsfavorit András Kallay-Saunders som höstade in högsta möjliga poäng för sin Running, vilket väl ger honom viss favoritstämpel inför finalen.

Märk dock att förutsättningarna ändras helt i finalen nu på lördag! I en första röstningsomgång röstar då juryn på egen hand fram fyra av de åtta bidragen till superfinal. Därefter upphör deras makt helt och tittarna avgör på egen hand vilket av de återstående fyra bidragen som går hem med segern och får åka till Köpenhamn. Eftersom vi vet väldigt lite om hur tittarna röstar så är det upplagt för överraskande resultat, precis som det blev förra året då ByeAlex som såg ut att ha sluggat sig fram till final visade sig vara tittarnas stora favorit och gick hem med segern tillsammans med sin Kedvesem.

Jag tippar dock att det inte blir någon sådan skräll i år - det känns som att det är Kallay-Saunders tur att vinna i år, främst i konkurrens med Viktor Király, den andre dominanten i de inledande ronderna. Faktum är faktiskt att startfältet i finalen är så starkt att det känns som om Ungern har en finalplats i Köpenhamn som i en liten ask nästan oavsett vilken av de åtta finalisterna man väljer. Vi kollar in en snabbgenomgång av de åtta finalisterna, därunder hittar du den andra semins resultat:

Resultat

(Poängen är från jurymedlemmarna Magdi Rúzsa, Jenő Csiszár, Kati Kovács och Philipp Rákay, tittarnas röster redovisades inte)

Till final som juryns val:


Jurypoäng
Totalt
András Kállay-Saunders - Running
10 + 10 + 10 + 10
40
Fool Moon - It Can't Be Over
9 + 10 + 9 + 10
38

Till final som tittarnas val (utan inbördes ordning):

Dénes Pál - Brave New World
10 + 10 + 10 + 8
38
HoneyBeast - A legnagyobb hős
9 + 10 + 9 + 9
37

Utslagna (utan inbördes ordning):

Marge - Morning Light
9 + 9 + 9 + 8
35
Heni Dér - Ég veled
9 + 9 + 9 + 8
35
Muzikfabrik - This Is My Life
9 + 8 + 8 + 9
34
Ibolya Oláh - 1 percig sztár
8 + 9 + 8 + 8
33
Lilla Polyák - Karcolás
7 + 7 + 8 + 8
30
Resultatet från andra semifinalen i Ungerns A Dal Reviewed by Pierre on 09:26:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.