Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från andra semin i Islands Söngvakeppnin 2014

På Island var man igår kväll framme vid den andra och därmed sista semifinalen i Söngvakeppnin 2014, där tittarna hade att ta ställning till fem nya bidrag och skicka två av dem vidare till nästa veckas final.

Den här gången föll islänningarna för 80-talsfunkiga Þangað til ég dey och bidraget jag skrev om när låtarna släpptes i måndags - kvartetten Pöllapunk som i sin Enga fordóma fördömer fördomar i allmänhet och i synnerhet de som finns mot folk som stammar. De senare illustreras dessutom genom att delar av låten just stammas fram... Nae, jag inte imponerad av vad islänningarna åstadkommer i år - de dissade dessutom helt veckans enda lilla guldkorn, den vackra Til þín.

Efter finalen valde det arrangerande tvbolaget RÚV också ut två wildcards bland bidragen som slagits ut i semifinalerna vilket gör att vi får ett startfält med sex bidrag i nästa lördags final.

Då plockas också en jury in i leken. En första röstningsomgång där man röstar fram två superfinalister kommer till hälften att avgöras med en jurys röster och till hälften med tittarnas röster. I superfinalen tar dock tittarna över kommandot igen och avgör vilken av de två som kommer att få åka till Köpenhamn under isländsk flagg i maj.

Det är dags att vi kollar in den där märkliga låten om fördomar och stamning, här är Pöllapunk i sina kulörta träningsoveraller:

Till final (utan inbördes ordning)

F.U.N.K. - Þangað til ég dey
Pollapönk - Enga fordóma

Utslagna (utan inbördes ordning)

Guðrún Árný KarlsdóttirTil þín
Guðbjörg Magnúsdóttir - Aðeins ætluð þér

Wildcard till finalen

Sigríður Eyrún Friðriksdóttir - Lífið kviknar á ný (Från den andra semifinalen)
Ásdís María Viðarsdóttir - Amor (Från den första semifinalen)

Resultatet från den första semifinalen hittar du här.
Resultatet från andra semin i Islands Söngvakeppnin 2014 Reviewed by Pierre on 16:37:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.