Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från första semifinalen i Ungerns A Dal

Den här helgen går Ungerns eurovisionuttagning A Dal in i nästa fas! Man betar nämligen av båda sina semifinaler dagarna efter varandra, den första igår och den andra nu ikväll. Tävlingsmodellen är liknande den som användes i den inledande ronden; nio bidrag tävlar i varje semifinal. Först skickar juryn två bidrag vidare till finalen och därefter får tittarna välja ytterligare två.

Årets ungerska uttagning hör till de jag följer med störst intresse i år. Man har lyckats skrapa ihop ett helt gäng riktigt bra låtar, och så här långt har man gjort ett riktigt bra jobb med sållandet på väg mot final - och det mönstret fortsatte i den första semifinalen. Juryns båda val Viktor Király och Bogi känns som givna finalister liksom New Level Empire som tog sig till final med hjälp av tvtittarna.

Enda riktigt tråkiga perspektivet på den första semifinalen är att eurovisionäventyret för svenska Johanna Tóth tog slut här - hennes Waterfall lyckades inte ta sig förbi semin.

Nu håller jag tummarna för att ungrarna gör ett lika bra jobb i kvällens semifinal - där finns ett par riktiga guldkorn - i så fall kommer den ungerska finalen att bli en höjdpunkterna på årets eurovisiontour!

Dessvärre finns inga klipp tillgängliga från semifinalen, så vi får nöja oss med intrycken bidragen gav i kvartsfinalerna - här är hela resultatlistan med länkar till de framträdandena:

Resultat

(Poängen är från jurymedlemmarna Magdi Rúzsa, Jenő Csiszár, Kati Kovács och Philipp Rákay, tittarnas röster redovisades inte)

Till final som juryns val:


Jurypoäng
Totalt
Viktor Király - Running Out Of Time
10 + 10 + 10 + 9
39
Bogi - We all
10 + 10 + 10 + 8
38

Till final som tittarnas val (utan inbördes ordning):

New Level Empire - The Last One
9 + 9 + 10 + 8
36
Depresszió - Csak a zene
8 + 9 + 8 + 9
34

Utslagna (utan inbördes ordning):

Leslie Szabó - Hogy segíthetnék
8 + 10 + 9 + 8
35
Gigi Radics - Catch Me
8 + 8 + 8 + 8
32
Group'N'Swing  - Retikül
7 + 8 + 8 + 9
32
Mystery Gang - Játssz még jazzgitár
8 + 8 + 8 + 7
31
Joni - Waterfall
7 + 7 + 8 + 8
30
Resultatet från första semifinalen i Ungerns A Dal Reviewed by Pierre on 20:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.