Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från första semifinalen i Belgiens Eurosong

Efter en inledande castingrond där artisterna tävlade med korta snuttar av sina eurovisionfavoriter gick den belgiska eurovisionuttagningen Eurosong i helgen in i nästa fas - semifinalerna, där artisterna tävlade med sin faktiska tävlingslåtar.

Fyra artister tävlar i vardera av de tre semifinalerna och från varje semi går två bidrag vidare till final utifrån en kombination av tittarröster och röster från en fyrmannajury - där den ukrainska eurovisionvinnaren Ruslana är en av medlemmarna.

Således fick vi i helgen höra de fyra första bidragen - och genast blev tävlingen lite intressantare! Juryn, som röstade direkt efter varje bidrag, föll som mest för Eva Jacobs välsjungna och rätt klassiska eurovisionschlager Nothing is impossible, och nästan lika mycket för de mystiskt maskerade Day One och deras Whoever You Are.

Tittarna höll med om Eva Jacobs - och jag får nog också hålla med om att den låten kändes mest eurovisionmässig om än en rätt stor smula förutsägbar. De dumpade dock Day One till förmån för Udo och hans svulstigt pampiga Hero (in Flanders Fields) som därmed gör Eva sällskap till final.

Jag tycker det här var en riktigt bra start på semifinalerna, även om jag hoppas på lite mer originellt material i de kommande två! Vi kollar in första semins vinnare, därunder hittar du hela resultatet med länkar till alla fyra!

Resultat semifinal 1
Jurypoäng
1.
Eva Jacobs
91
2.
Udo
75
3.
Day One
90
4.
Petra
75
Resultatet från första semifinalen i Belgiens Eurosong Reviewed by Pierre on 17:30:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.