Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från första semin i Estlands Eesti Laul

Igår kväll drog Estlands eurovisionuttagning Eesti Laul igång med den första semifinalen av två, där tio bidrag tävlade om fem platser i finalen om två veckor!

I vanlig ordning bjöd esterna på ett startfält utan minsta strävan att passa in i förväntningarna på hur ett blivande eurovisionbidrag traditionellt ska låta. I stället fick vi en bred palett av samtida musik där nästan vilket bidrag som helt skulle kännas som något nytt i eurovision om det skulle lyckas ta sig ända dit. Dessvärre är jag dock rädd att man inte riktigt lyckats plocka fram bidrag som skulle kunna göra något större avtryck i resultatlistan i Köpenhamn, åtminstone inte i denna första semi.

Först röstade en elvamannajury och därefter lades deras röster ihop med rösterna från tvtittarna - och det visade sig att juryn och tittarna var helt överens om vilka fem som förtjänade de där finalplatserna! Själv gillar jag faktiskt de utslagna bidragen mer än de som tog sig till final - men man gjorde i alla fall ett stort rätt genom att plocka med Amazing med Tanja dit, det bidrag i semin som känns mest eurovisiongångbart.

Vi kollar in Tanja, därunder ser du hela resultatlistan tillsammans med länkar till alla framföranden!

Till final

Tanja - Amazing
Wilhelm - Resignal
Super Hot Cosmos Blues Band - Maybe-Maybe
Kõrsikud - Tule ja jää
Lenna - Supernoova

Utslagna:

The Titles - Flame
State of Zoe - Solina
Nimmerschmidt - Sandra
VÖÖRAD - Maailm on hull
August Hunt - Kus on EXIT?
Resultatet från första semin i Estlands Eesti Laul Reviewed by Pierre on 13:16:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.