Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från första semin i Islands Söngvakeppnin 2014

Även Islands uttagning Söngvakeppnin inleddes igår kväll med den första semifinalen av två. De isländska tvtittarna hade att ta ställning till fem bidrag, varav två skulle skickas vidare till final.

Årets upplaga av Söngvakeppnin har en rätt rejält nostalgisk touch, åtminstone här i den första semin. I det här första knippet låtar fanns nämligen inget som låter här och nu, snarare bjöd fältet på en odyssé av nedslag i eurovisionhistorian. För min del är bakåtblickarna inget problem, nostalgi är kul om den genomförs på rätt sätt - men jag har svårt att se det här i en eurovisionfinal.

Man valde i alla fall att skicka vidare rätt låtar. Gréta Mjöll bjöd på kvällens mest sympatiska framträdande med sin lilla ukelele-ditty medan Gissur Páll Gissurarson stod för kvällens längsta resa i tidsmaskinen. Hade hans framträdande sänts i svartvitt hade det lika gärna kunnat gå av stapeln 1958 - den klassiskt skolade sångaren bjuder på en riktigt smarrig schlagerballad av gammalmodigt snitt. Ruskigt otidsenligt, men snyggt framfört! Vi tar och kollar in den - och tänk nu svartvitt!

Till final (utan inbördes ordning)

Gréta Mjöll Samúelsdóttir - Eftir eitt lag
Gissur Páll Gissurarson - Von

Utslagna (utan inbördes ordning)

Sverrir Bergmann - Dönsum burtu blús
Ásdís María Viðarsdóttir - Amor 
Vignir Snær Vigfússon - Elsku þú
Resultatet från första semin i Islands Söngvakeppnin 2014 Reviewed by Pierre on 12:54:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.