Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ruth Lorenzo representerar Spanien i Köpenhamn!

Ikväll avgjordes också Mira quién va a Eurovisión - Spaniens uttagning till Eurovision Song Contest 2014 där fem bidrag gjorde upp om biljetten till Köpenhamn. Den låtstarka finalen kulminerade i en riktigt tajt omröstning som fick avgöras med eurovisions motsvarighet till ett målfoto - en titt i regelverket!

Först avlämnade de tre jurymedlemmarna David Bustamante, Merche och Mónica Naranjo sina individuella röster. De delade alla ut sin tolva till startfältets svenskbidrag, Más (Run) med Brequette som ju är skrivet av Thomas G:son och Tony Sanchez - och alla delade ut sin tiopoängare till Ruth Lorenzo och balladen Dancing in the rain.

Därefter avlämnades tvtittarnas röster som vägde lika mycket som jurymedlemmarnas tillsammans - tittarnas högsta poäng att dela ut var således 30 och 36. Då det visade sig att tittarna hade samma låtar i topp som juryn fast i omvänd ordning så hamnade både Brequette och Ruth på samma poäng. Efter en titt i reglerna konstaterades att tittarnas röster väger tyngst - och därmed blir det Ruth Lorenzo som får åka till Köpenhamn.

Själv hade jag väldigt mycket hellre sett att Brequette drog det längsta strået i den duellen, men kan ändå leva med valet av Ruth - som för övrigt slog igenom när hon blev femma i brittiska X Factor 2008. Törs man hoppas på en helt spansk version i Köpenhamn..? Här är årets spanska bidrag:

Resultat

1. Ruth Lorenzo - Dancing in the rain 30 jurypoäng + 36 tittarpoäng = 66 poäng
2. Brequette - Más (Run) 36 + 30 = 66
3. Jorge González - Auque se acabe el mundo 24 + 24 = 48
4. Raúl - Seguir sin ti 21 + 21 = 42
5. La Dama - Estrella Fugaz 18 + 18 = 36
Ruth Lorenzo representerar Spanien i Köpenhamn! Reviewed by Pierre on 00:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.