Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Schweiz har valt - SeBAlter åker till Köpenhamn

Även i Schweiz var man ikväll framme vid final! De sex tävlande valdes ut redan före jul via landets tre stora tvbolag representerade de tre stora språken i Schweiz.

Vann gjorde finalens enda bidrag från tvbolaget RSI, representerande den italiensktalande delen av Schweiz; Hunter Of Stars med SeBAlter. Den 29-årige sångaren föddes Sebastiano Paù-Lessi och har främst sysslat med folkmusik, det senaste decenniet som violinist i ett folkrockband innan han bestämde sig för en solokarriär häromåret.

Det där folkmusikaliska arvet hörs tydligt i Hunter Of Stars som SeBAlter framför med livlig mimik ackompanjerad av banjo och handklapp - och jodå, fiolen har han också med sig. Det handlar om tralligt tjosan countrystyle med en visselhook som kan vara bra att ha när det ska tävlas i Köpenhamn. Det här var inte min favorit i startfältet - och jag funderar mest på vad killen egentligen sjunger om - och om det överhuvudtaget görs på engelska? Nåja, här har ni den, Hunter of stars, årets schweiziska bidrag till Eurovision Song Contest:

Resultat:

1. SeBAlter - Hunter of Stars
2. Yasmina Hunzinger - I Still Believe
3. 3 For All - Together Forever
4. Christian Tschanz - Au Paradis
5. Nino Colonna - La Luce Del Cuore
6. Natacha & Stéphanie - Une Terre Sans Vous
Schweiz har valt - SeBAlter åker till Köpenhamn Reviewed by Pierre on 22:49:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.