Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Startordningen i Andra Chansen

På lördag väljs de två sista bidragen i Melodifestivalens final ut i Andra Chansen i Lidköping - och direkt efter deltävlingen igår kväll satte sig team Björkman och pusslade ihop startordningen. Vi väger in en massa olika parametrar. Det är tempo, riggning av scendekor och ljusväggar och allt vad det är. Det måste vara genomförbart tekniskt och så försöker vi variera färgmässigt de olika uttrycken vi har i låten, och även genremässigt i den mån det går berättar han för SVT.

Jag tycker vi har ett riktigt starkt startfält i Andra Chansen i år - jag hade gärna sett fler än bara två av dem i finalen. Om jag måste välja två får det nog bli Helena Paparizou och JEM, men misstänker att minst en av platserna kommer att gå till något av rockbidragen - och då tror och hoppas jag att Outtrigger ligger bäst till.

Upplägget för Andra Chansen är detsamma som förra året - först tävlar alla de åtta bidragen i en första röstningsomgång. Därefter röstas tre bort - precis som i en vanlig deltävling. Därefter nollställs räkneverken och en ny röstningsrunda sker - varefter ytterligare ett bidrag förvinner. Återstående fyra bidrag paras ihop i två dueller; ettan mot trean och tvåan mot fyran - vi tittare får dock inte veta de inbördes placeringarna. Vinnarna i de duellerna går vidare till Melodifestivalens final.

Här nedan har du hela startordningen med länkar till alla framförandena från respektive deltävling. Vilken är din favorit?

Startordningen i Andra Chansen

1. Ammotrack - Raise your hands
2. Linus Svenning - Bröder
3. JEM - Love Trigger
4. State of Drama - All we are
5. Ellinore Holmer - En himmelsk sång
6. Martin Stenmarck - När änglarna går hem
7. Helena Paparizou - Survivor
8. Outrigger - Echo

Rösta! Vilka är dina favoriter?


Du hittar samtliga bidrag och resultaten från alla deltävlingar på samlingssidan Melodifestivalen 2014.
Startordningen i Andra Chansen Reviewed by Pierre on 11:56:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.