Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Amazing! Estland har valt eurovisionbidrag

Estlands nationella uttagning Eesti Laul har de senaste åren utmärkt sig med startfält fyllda av alternativa bidrag - genrer man aldrig hör i Eurovision Song Contest, ofta så moderna att man skulle ligga i framkant i vilket sammanhang som helst. De estniska tvtittarna verkar dock inte riktigt vara med på förnyelsetåget. Förra året såg man förbi alla de mer nytänkande bidragen och valde den stockkonservativa om än vackra balladen Et uus saks alguse med Birgit - och även i gårdagens final valde man till slut bidraget som kändes mest typiskt Eurovision Song Contest.

Efter gårdagens första röstningsomgång såg esternas val ut att gå i en ny inriktning. Juryn och tvtittarna gav nämligen båda sina högsta poäng till Maybe-maybe med Super Hot Cosmos Blues Band, en rytmisk låt i blueston som definitivt utmärkte sig i startfältet. Den skickades till superfinal tillsammans med Amazing med Tanja, låten jag redan efter den första semin pekade ut som bidraget med störst uppenbar eurovisionpotential.

I superfinalen hade tittarna allt i egna händer - och då ändrade de sig. Nu blev det Tanja som fick flest röster, 53%, och därmed blir den som får åka till Köpenhman!

Ryskfödda Tanja, eller Tatjana Mihhailova som det står i passet, är en rutinerad artist som tävlat i den estniska eurovisionuttagningen två gånger förut, men då som ena halvan av duon Nightlight Duo. Som bäst blev de tvåa 2002 med den klämmiga Another Country Song bakom svenska Sahlenes Runaway. Amazing är en modern poplåt som sneglar en hel del på svenska eurovisionvinnaren Euphoria, både i sin uppbyggnad och i framförandet - ett snyggt koreograferat dansnummer med Tanja tillsammans med en ensam manlig dansare. Jag tror det här kan funka riktigt bra i Köpenhamn - men de nämnda likheterna känns handikappande och kan hålla det här borta från de riktiga topplaceringarna. Här är Amazing:

Resultat superfinalen


Andel tittarröster
1. Tanja - Amazing
53 %
2. Super Hot Cosmos Blues Band - Maybe-Maybe
47 %

Resultat från den första röstningsomgången


Jurypoäng
Tittarpoäng
Totalt
1. Super Hot Cosmos Blues Band - Maybe-Maybe
10
10
20
2. Tanja - Amazing
7
9
16
3. Traffic - Für Elise
8
7
15
4. Lenna - Supernoova
9
5
14
5. Sandra Nurmsalu - Kui tuuled pöörduvad
2
8
10
6. Norman Salumäe - Search
5
4
9
7. Brigita Murutar - Laule täis taevakaar
1
6
7
8. Kõrsikud - Tule ja jää
4
3
7
9. Wilhelm - Resignal
6
1
7
3
2
5
Du hittar samtliga bidrag som redan är klara för Eurovision Song Contest 2014 här!
Amazing! Estland har valt eurovisionbidrag Reviewed by Pierre on 14:27:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.