Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Georgiens bidrag Three Minutes to Earth har presenterats

Idag har det georgiska tvbolaget GPB presenterat sitt bidrag till Eurovision Song Contest i Köpenhamn, Three Minutes to Earth med internt utvalda The Shin & Mariko!

När man avslöjade sitt artistval i början av februari fick vi veta att gruppen med den inlånade jazzsångerskan Mariko Ebralidze vill stå för Georgiens möte med världen i en fusion mellan bland annat jazz scat, funk, fusion och flamenco - vilket lät lovande om man som jag efterlyser mer nationell färg istället för inlånade (svenska) låtskrivare som ifjol.

Nog får vi nationell färg i Three Minutes to Earth alltid - tillsammans med en skyhög vad-fan-är-det-här-faktor! Gruppen berättar att låten, som är komponerad av gruppmedlemmen Zaza Miminoshvili och fått text av Eugen Eliu, beskriver de tre sista minuterna av en lång promenad tillbaka till jorden - om känslor och tankar man har vid återkomsten. Att döma av intrycket efter ett par lyssningar är man rejält förvirrad vid en sådan återkomst, även om man är lika musikalisk som årets georgiska eurovisionrepresentanter uppenbarligen är. Den här lär aldrig bli någon favorit för min del, men kudos till Georgien som skickar något som känns alldeles eget den här gången:

Georgiens bidrag Three Minutes to Earth har presenterats Reviewed by Pierre on 16:32:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.