Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Irland har valt eurovisionbidrag - svensklåten Heartbeat

Ikväll valde Irland, precis som under de senaste åren, sitt eurovisionbidrag i en specialupplaga av talkshowen Late Late Show. Inför finalen hade fem mentorer fått i uppdrag att plocka fram vars ett paket av låt, artist och framträdande - och ikväll ställdes resultaten av deras mödor mot varandra.

Som den talkshow det är så pratades det en hel del i kvällens show - och debatten var bitvis ganska hätsk. Bakgrunden till tonen var att det skrivits en del i irländsk media den senaste veckan om det faktum att en av medlemmarna som satt i kvällens panel och kommenterade låtarna har nära samröre med en av de tävlande, Eoghan Quigg, vilket konkurrenterna menar gör att man inte tävlar på lika villkor, liksom det faktum att Niall Horan, en av medlemmarna i One Direction, tweetat en uppmaning att rösta på Quigg som delats i tiotusental. Sedan en av mentorerna tagit upp den tråden väntade man nästan på att folk skulle flyga på varandra i studion... Onekligen underhållande på sitt sätt - inte bara Melodifestivalen kantas av skandalrykten!

Det blev dock inte det där förväntat uppgjorda resultatet! Eoghan Quigg slutade tvåa sedan både jurygrupperna och tvtittarna istället gett högst poäng åt Heartbeat med Can-linn feat. Kasey Smith som alltså blir Irlands bidrag i Köpenhamn!

Valet innebär att Irland ännu en gång skickar ett svenskt bidrag till Eurovision Song Contest, den här gången är det skrivet av Jonas Gladnikoff, Rasmus Palmgren och Patrizia Helander tillsammans med mentorn Hazel Kaneswaran. Jag tycker irländarna valde helt rätt! Jag gillar låten mycket med sin kombination av modern pop och traditionellt irländska element - jag tror det här kan funka riktigt bra i Köpenhamn!

ResultatRegionala jurygrupper
Tittar-poäng
Total


Cork
Limerick
Galway
Sligo
Dublin
Total
1
Can-linn feat. Kasey Smith - Heartbeat
8
12
12
10
12
54
60
114
2
Eoghan Quigg - The Movie Song
10
10
10
12
10
52
50
102
3
Laura O'Neill - You Don't Remember Me
12
8
8
8
8
44
40
84
4
Patricia Roe - Don't Hold On
6
6
4
4
6
26
30
56
5
Andrew Mann - Be Mine
4
4
6
6
4
24
20
44
Du hittar samtliga bidrag som redan är klara för Eurovision Song Contest 2014 här!
Irland har valt eurovisionbidrag - svensklåten Heartbeat Reviewed by Pierre on 00:53:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.