Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lettland: Aarzemnieki - Cake To Bake


Lettland stoltserar just nu med den sämsta resultatsvit något land haft i Eurovision Song Contest sedan systemet med semifinaler introducerades! Sedan Pirates of the Sea tog sig till final med Wolves of the Sea 2008 har det nämligen varit totalt mörker för letterna. På de fem försök man gjort sedan dess har man lyckats bli jumbo i sin eurovisionsemi tre gånger och de två övriga gångerna har man blivit trea från slutet. En svårslagen svit, men frågan är om man ändå inte har förutsättningar att dra den ännu ett steg längre i år!

Trots motgångarna satsade letterna ambitiöst inför sin nationella uttagning Dziesma i år. Man stängde ute utländska låtskrivare och valde bidrag under parollen Made in Latvia - ur ett faktiskt riktigt starkt startfält. Trots de goda förutsättningarna gick något väldigt fel. Under en spännande finalomröstning var allt bäddat för Dons och den vackra Pēdējā vēstule som först vann den inledande omröstningsomgången klart och sedan fick juryns högsta poäng i den avgörande superfinalen. I bild kunde man se hur de också ledde tvtittarnas omröstning... ända tills Aarzemnieki gick förbi under slutsekunderna och tog hem slutsegern på målfoto med sin Cake to bake, en glad bagatell om att klara precis vad som helst ända tills det handlar om att baka en kaka!

Kvartetten Aarzemnieki var från början ett enmansprojekt bildat av killen som sjunger om kakbaket - tysken Joran Steinhauer, och det är också hans bakgrund som gett gruppen sitt namn, det lettiska ordet för utlänning.

För min del känns det här plågsamt banalt. Jag associerar till efterfesten där folk börjar däcka på golv och i soffor ända tills en i gänget plockar fram gitarren och de ännu vakna med hjälp av de enda ackord de kan improviserar fram en låt som där och då känns om ett mästerverk. Ett roligt minne för de inblandade medan vi utomstående vrider oss generat när de börjar gnola på sin låt och snacka om hur jävla kul det var på den där efterfesten. Nog äter sig den smittande refrängen in i huvudet som en elak mask, men nae, det här kan inte bli något annat än ett nytt lettiskt eurovisionfiasko.

Upphovsmän
Guntis Veilands
Startnummer
Nummer 2 i semifinal I
Versioner
Bidragets text
Enligt oddsen
Lettland rankas just nu som trettiosexa av Oddschecker


De fem senaste

Semifinal
Final
2009: Intars Busulis - Probka
Nittonde
-
2010: Aisha - What for?
Sjuttonde
-
2011: Musiqq - Angel in disguise
Sjuttonde
-
2012: Anmary - Beautiful song
Sextonde
-
2013: PeR - Here We Go
Sjuttonde
-


Bästa placering
En seger, 2002 för I wanna med Marie N.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här.
Lettland: Aarzemnieki - Cake To Bake Reviewed by Pierre on 16:52:00 Rating: 5

7 kommentarer:

 1. Bra skrivet, håller med fullständigt. Orkar inte ens lyssna på den igen och det enda positiva är väl att den kommer strax före Sanna, vilket kommer visa ännu mer på dess uselhet och vår briljans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men måste tillägga att "Angel in disguise" inte alls var så dum (förutom sluttonen som är helt ute och cyklar) och förtjänade en bättre placering i mitt tycke.

   Radera
 2. Förutom förra året då de ganska ovärt placerades sist, så har Lettland enligt mig med all rätt placerats i botten av resultatlistan, och det borde bli så i år också. Vedervärdigt förutsägbar bagatell helt utan genomtanke eller hjärta, men visst äter den sig fast i hjärnan. 0/5

  Btw, har inte Pierre sagt att detta är årets sämsta låt? Den har trots det en etta, betyder det att det inte blir någon nolla i år? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha… det är faktiskt lite tråkigt - men nae, jag får inte använda den överkryssade discokulan i år!

   Radera
 3. Banalt är helt rätt ord, orkar bara inte med den här låten :p sämst i år, alltså:
  37 av 37 på min lista
  Betyg 2 av 10

  Måste säga att jag gillade både Angel in disguise och Anmarys Beautiful song men Lettland har oftast inte så bra låtar :p

  SvaraRadera
 4. Helt klart sämst i år och länder som har bra låtar i sin tävling och väljer det här istället förtjänar inte finalplats i mina ögon.

  Min favoritlåt från Lettland är fortfarande 14 år senare My Star med Brainstorm.

  SvaraRadera
 5. 1/5
  Jag har faktiskt hela tre nollor att dela ut i år så jag tycker inte att detta är årets sämsta låt (om det vore så väl...). Håller med om allt du skriver Pierre. Banalt och äckligt känner jag. Tror att den kommer sist i semin.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.