Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Litauen är i mål - Vilija Matačiūnaitė åker till Köpenhamn

Äntligen - efter tolv veckor av uttagningar har Litauens eurovisionuttagning Eurovizijos gått i mål! Efter att ha valt låt förra veckan gjorde igår de tre kvarvarande artisterna upp om vem som kommer att få framföra den i Köpenhamn.

Således framförde igår Mia, Vaidas Baumila och Vilija Matačiūnaitė alla sin version av den utvalda låten Attention - som sedan bedömdes och poängsattes av juryn och tvtittarna. De var helt överens om att man inte ville ha fältets ende manlige deltagare Vaidas, som gjorde en mer avskalad version av låten - det var tjejernas kväll och de bjöd båda på mer fläskiga versioner av vinnarlåten.

Det blev till slut förra årets litauiska The Voice-vinnare Vilija Matačiūnaitė (dags för ett klatschigt artistnamn kanske?) som tog hem spelet och alltså kommer att få åka till Köpenhamn - och hon gör det dessutom med sin egen låt. Trots att låtar och artister valts från vars ett håll i årets litauiska uttagning lyckades alltså Vilija vinna som artist med sin egen låt. Inte illa!

Jag var inte överförtjust i varken Vilija eller låten från början, men de har båda vuxit sig på mig efterhand. Vilija är utan tvekan en duktig artist som hållit utan svackor under hela uttagningen och låten har faktiskt något, sin banala text till trots. Här är Vilija och Attention från gårdagens final:

Resultat


Jurypoäng
Tittarröster
1. Vilija Matačiūnaitė - Attention
6 + 2 + 2 + 3 = 13
9’596
2. Mia - Attention
4 + 3 + 3 + 2 = 12
7’506
3. Vaidas Baumila - Attention
2 + 1 + 1 + 1 = 5
962
Du hittar samtliga bidrag som redan är klara för Eurovision Song Contest 2014 här!
Litauen är i mål - Vilija Matačiūnaitė åker till Köpenhamn Reviewed by Pierre on 16:53:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.