Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på Nederländernas bidrag Calm after the storm

Igår kväll släpptes en akustisk version av Nederländernas bidrag Calm after the storm med The Common Linnets som en teaser inför dagens officiella släpp av eurovisionversionen av bidraget (se och hör här). Den höjde mina förväntningar en bra bit inför dagens premiärspelning av versionen man kommer att tävla med i Köpenhamn.

Den officiella versionen presenterades idag på förmiddagen i radioprogrammet De Gouden Uren - och den bekräftar mitt första intryck. För andra året i rad finns det anledning att använda ordet kvalitetsbidrag i samma mening som Nederländerna, vilket redan ifjol kändes som en smärre sensation. Calm after the storm är en stämningsfull och lågmäld countrypoplåt med skön stämsång. Det här är inte bara en bra bit mer än jag förväntade mig i höstas när tvbolaget AvroTros meddelade att man tänkte skicka en countryduo till Köpenhamn - låten hör faktiskt till mina favoriter bland alla de redan klara bidragen.

Ur eurovisionperspektiv är jag inte lika övertygad. Genren är inget känt framgångsrecept på den scenen och låten är varken särskilt direkt eller hookig även om jag sögs in redan efter första lyssningen. Mycket lär avgöras av hur den framförs live på scenen, men finns det någon rättvisa även i eurovisionvärlden så tycker jag att Nederländerna borde gå till final för andra året i rad.

Härmed är 26 bidrag klara för Köpenhamn - du hittar alla här - och så här låter eurovisionversionen av Nederländernas bidrag Calm after the storm med The Common Linnetts:
)
Lyssna på Nederländernas bidrag Calm after the storm Reviewed by Pierre on 15:05:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.