Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Portugal skickar Suzy med Quero ser tua till Köpenhamn

Även i Portugal var det finaldags ikväll, i den nationella uttagningen Festival da Canção! Efter en semifinal förra helgen återstod nu fem bidrag som gjorde upp om att skrapa ihop flest röster från tvtittarna och därmed få Portugals plats i Eurovision Song Contest 2014!

Omröstningen gick i flera steg - först röstades två bidrag bort och sedan ännu ett så att bara två bidrag återstod, min förhandsfavorit Mea Culpa med Catarina Pereira och Quero ser tua med Suzy.

Segern gick till slut till Suzy - men den diskuterades faktiskt redan före kvällens final, med tydliga paralleller till vår egen melodifestival. Den portugisiska uttagningen har nämligen inte något tak för hur många gånger man får rösta. I omröstningen som pågått under hela veckan uppdagades att Suzy plötsligt gjort ett enormt hopp vilket sägs bero på att låtskrivaren Emanuel köpt en massa röster. Vilket alltså är helt i sin ordning då inget tak för antal tillåtna röster finns. Hepp, vår röstningsrobot flyttade visst till Portugal! Oavsett om detta avgjorde finalen eller inte - årets portugisiska bidrag låter omisskännligt portugisiskt och är glatt och festligt, om än inte på ett sätt som får mig att gå i gång. Så här låter Quero ser tua med Suzy:

Resultat finalen av Festival da Canção 2014

1. Suzy - Quero ser tua
2. Catarina Pereira - Mea culpa
3. Rui Andrade - Ao teu encontro
4. Raquel Guerra - Sonhos roubados
Portugal skickar Suzy med Quero ser tua till Köpenhamn Reviewed by Pierre on 01:16:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Detta är den bästa partylåten i startfältet och den enda av upptempolåtarna bortsett från Rumänien som inte skulle få mig att lämna dansgolvet utan snarar skulle få mig att äntra det. Kommer aldrig ta sig till final tyvärr!!

  SvaraRadera
 2. Med tanke på alla ballader kanske folk lessnar på dom och röstar på den här lejonkungen lambada light istället.

  SvaraRadera
 3. Helt okej låt. Är mest glad över att vi får höra lite mer upptempo i semi 1. Typ halva semin består utav ballader/avskalade låtar, till skillnad från andra semin där Norge har den enda balladen :P

  SvaraRadera
 4. Precis som med Malta så är Portugal ett land jag iaf skulle verkligen unna en vinst i esc, men det här är ju ingen vinnarlåt för mig placering 25-30 typ
  Portugals bästa låt enligt mig är fortfarande Todas As Ruas Do Amor 2009

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.