Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från semifinalen i Portugals Festival da Canção

När nu Portugal återkommer till Eurovision Song Contest efter ett års uppehåll så använder man fortfarande Festival da Canção som sitt uttagningsformat - men man har ändrat en del på förutsättningarna. De tidigare två semifinalerna har bantats ned till en och viktigast av allt - man har helt dumpat de tidigare så irriterande konservativa jurygrupperna! I år ligger Portugals eurovisionbidrag helt i händerna på tvtittarna. I helgen var det dags för den där semifinalen.

Tittarna klarade ju det där med att rösta riktigt duktigt på egen hand! Man städade duktigt bort startfältets sömnigaste bidrag och bäddade för en fartfylld final på lördag! För min del tänker jag hålla en tumme för Catarina Pereiras dansanta euroschlager Mea Culpa signerad eurovisionvetereranen Andrej Babić, du vet han som eurovisiontävlat sex gånger för fyra olika länder. Nej, jag är inte förtjust i låtskrivarturnerandet runt Europa och låten är i ärlighetens namn rätt banal - men den lär funka fint att skaka rumpa till på schlagerdansgolven framöver och årets eurovisionstartfält lider akut brist på sådant så här långt - ibland krävs det inte mer för att få med mig på tåget.

Här är den, därunder hittar du hela resultatlistan med länkar till samtliga bidrag:

Resultatet från semifinalen i Festival da Canção 2014

Till final (utan inbördes ordning):
Catarina Pereira - Mea culpa
Zana - Nas asas da sorte
Rui Andrade - Ao teu encontro
Raquel Guerra - Sonhos roubados
Suzy - Quero ser tua

Utslagna (utan inbördes ordning):
Ivo Lucas - Eu vou
Carla Ribeiro - Mais para dar
Ricardo Afonso - Emoção
Lara Afonso - O teu segredo
Madalena Trabuco - Coração de filigrana
Resultatet från semifinalen i Portugals Festival da Canção Reviewed by Pierre on 19:07:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Helt underbara fem låtar som gick vidare i Portugal, dessa är mina favoriter i år i en uttagning, hon i gröna kjolen och lambada light var också kul. De andra två med. JA och så denna yt länkade låt också, helt underbar. Behövs mer sådant så festen kan komma igång, ESC känns ju annars mest som en begravning i år.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.