Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från tredje semifinalen i Belgiens Eurosong

De båda inledande semifinalerna i Belgiens eurovisionuttagning Eurosong har i mitt tycke lidit av akut brist på dugliga eurovisionbidrag - men jag tror bestämt att det blev ändring på det i söndagens tredje och avslutande semifinal!

Där tävlade uttagningens fyra sista deltagare om de två sista platserna i finalen som går av stapeln nu på söndag. Till final tog sig charmiga boybandet Bandits, men den stora snackisen blev fältets andra finalist Axel Hirsoux. Han fick den röstande juryn att gå fullständigt bananer över honom och låten Mother, en riktigt kletig hyllningsballad till mamma skriven av eurovisionmeriterade Ashley Hicklin (Belgien 2010) och Rafael Artesero (Spanien 2011). De öste poäng över honom så till den grad att han snittade på 99 av maximalt 100 poäng!

Jag tippar att juryn är rätt ute och att Belgien nu har hittat sitt eurovisionbidrag! Låten är en innerlig och välsjungen musikalballad med en hyllningstext så till sin spets dragen att den funkat fint som lovsång i en frikyrka om man bytt ut det där Mother mot någon av snubbarna i deras treenighet. Jag ser redan europeiska mödrar gå i totalspinn och skicka det här till eurovisionfinal framför mig! Nu hoppas jag bara att jag slipper få veta att Axel bor hemma hos mamma, det skulle liksom vara det allra sista som behövs för att knuffa över det här från fullständigt over the top till direkt obehagligt.

Vi kollar in den, och därunder hittar du hela resultatlistan samt de sedan tidigare klara finalisterna:

Resultatet från semifinal III
Jurypoäng
1.
Axel Hirsoux
99
2.
Bandits
90
3.
Nelson
83
4.
Tisha Cyrus
68

De sedan tidigare klara finalisterna i Eurosong 2014 

Eva Jacobs - Nothing Is Impossible 
Udo - Hero (In Flanders Fields)
Yass - Need You Tonight
SIL - What's The Time In Tokyo
Resultatet från tredje semifinalen i Belgiens Eurosong Reviewed by Pierre on 18:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag personligen tycker att båda finalisterna från förra veckan var mycket bättre. Det här är för smörigt för mig. De var mer innerliga!!!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.