Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Rysslands bidrag Shine med Tolmachevy Sisters

Idag presenterades äntligen det sista bidraget till Eurovision Song Contest 2014 - det ryska bidraget Shine med Tolmachevy Sisters. Därmed är hela startfältet om 37 bidrag fullt - och vi kan gå in i perioden av tippande och spekulerande om hur det kommer att gå nere i Köpenhamn på allvar!

De 17-åriga tvillingsystrarna Anastasiya och Maria Tolmachevy är trots sina unga år inga nykomlingar. Redan som elvaåringar vann de juniorupplagan av Eurovision Song Contest 2006 med Veseniy Jazz och har sedan dess fortsatt att arbeta med musik hemma i Ryssland. De blir därmed de första vinnarna från den tävlingen som även tävlar i huvudtävlingen.

Låten de tävlar med är ett multiinternationellt samarbete mellan Philip Kirkorov, Dimitris Kontopoulos, John Ballard, Ralph Charlie och Gerard James Borg och kan bäst beskrivas som en midtempolåt med nostalgisk klang.

Eurovision Song Contest är ju en tävling som säger sig vilja hålla sig bortom politiken, men frågan är i vilken mån Europa kommer att lyckas förhålla sig neutrala till det ryska bidraget i år. Själv kan jag inte låta bli att bli åtminstone lite provocerad av textrader som living on the edge, closer to the crime, cross the line a step at a time i ljuset av vad som händer i Ukraina just nu... Försöker jag bortse från sådant är låten rätt sympatisk om än inget vinnarmaterial - här är Shine med Tolmachevy Sisters:

Du hittar alla bidragen till Eurovision Song Contest 2014 här.
Rysslands bidrag Shine med Tolmachevy Sisters Reviewed by Pierre on 17:36:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Nu när alla bidrag är klara så skulle jag spontant gissa att Estland får inleda första semin! Åtminstone om de danska producenterna tänker som Björkman ;)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.