Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

San Marinos Maybe med Valentina Monetta på italienska

Förra året spelade San Marinos Valentina Monetta in sitt bidrag på både engelska och italienska - men bestämde sig för att framföra den italienska versionen Crisalide (Vola) i Malmö. Man drog slutsatsen att språkvalet var en av orsakerna till att San Marino ännu en gång ställdes utanför final, även om man den här gången snubblade på målsnöret med sin elfteplats. I år har man därför valt att göra precis tvärtom gällande språkvalet.

Årets bidrag har även det spelats in på både engelska och italienska, men den här gången kommer Valentina att sjunga Maybe, den helt engelska versionen på scenen i Köpenhamn med motiveringen att hela världen nu kommer att förstå den vackra texten av Mauro Balestri.

Den italienska versionen Forse släpps parallellt som en extra godbit för fansen och kommer även den att inkluderas på albumet Sensibilità som släpps i april. Själv tycker jag det är lite synd att man väljer att tävla med den mer publikfriande engelska versionen när man nu har ett så vackert eget språk - även om jag förstår att man är bra sugna på att nå sin första final. Jag tröstar mig med att man valt att spela in videon även på italienska. Här är den (den engelska hittar du här):

San Marinos Maybe med Valentina Monetta på italienska Reviewed by Pierre on 11:28:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Blir nog ingen final i år heller för den här låten är ju långt ifrån lika bra som Crisalide var. Bättre på italienska dock!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.