Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sverige: Sanna Nielsen - Undo

Sverige startar alltså redan som fjärde bidrag i Eurovision Song Contest i Köpenhamn, vilket bland annat innebär att vi redan är framme vid bidraget som är allra svårast att bedöma och tippa. Jag känner mig inte särskilt objektiv i förhållande till varken Undo eller Sanna Nielsen efter att under stigande beundran ha följt henne genom sju melodifestivalbidrag och under en intensiv melodifestivalvecka i Linköping i februari suttit med konstant ståpäls varenda gång Sanna gått upp på scenen och kört sin låt. Jag tänker trots det inte fega - jag tar i från tårna och tänker stå för det ända fram till finalen i Köpenhamn!

Ni vet alla redan hur det gick till: Melodifestivalens final blev en riktig nagelbitare där uppstickaren Ace Wilder tog en knapp ledning med Busy doin' nothing när de internationella jurygrupperna avlagt sina röster. Avgörandet kom först när de allra sista tittarpoängen delades ut och det visade sig att Sanna Nielsen fått precis tillräckligt många poäng för att gå förbi och ta hem segern med Undo - segermarginalen blev till slut bara ynka två poäng!

Svenska kommentatörer i sociala medier är fortsatt skeptiska till vårt bidrag. Dels har man inte riktigt kommit över att vi inte gjorde det modigare valet Ace Wilder och dels hänger man upp sig på den där märkliga stämpeln Sanna oförtjänt fått - som en 29-årig tant i det mossiga dansbandsfacket. Det är hög tid att släppa allt det där och istället njuta av att vi valt en segerkandidat! Vårt bidrag kommer ju att möta ett Europa som ser och hör Sanna för första gången, utan en aning om vad vi valde bort! Jag är helt säker på att de kommer att se en ung, vacker och till och med glamourös sångerska med allt det där som sammanfattas i begreppet star quality - och höra en oklanderligt framförd klassisk ballad som hade kunnat framföras av vilket som helst av världens stora namn. Tillräckligt många av dem kommer att liksom jag sitta med gåshud för att vi till slut kommer att landa på en placering i den absoluta toppen - jag utesluter faktiskt inte ens att vi kan tänkas vinna, även om det känns väldigt jämt och öppet i år. Oavsett hur det går är jag riktigt stolt över vårt bidrag - Undo hör definitivt till mina stora favoriter i startfältet.

Upphovsmän
Fredrik Kempe, David Kreuger och Hamed "K-One" Pirouzpanah
Startnummer
Nummer 4 i semifinal I
Versioner
Bidragets text
Enligt oddsen
Sverige rankas just nu som tvåa av Oddschecker


De fem senaste

Semifinal
Final
2009: Malena Ernman - La Voix
Fyra
Tjugoetta
2010: Anna Bergendahl - This is my life
Elva
-
2011: Eric Saade - Popular
Etta
Trea
2012: Loreen - Euphoria
Etta
Etta
2013: Robin Stjernberg - You
-
Fjortonde


Bästa placering
Sverige har vunnit fem gånger. Waterloo med ABBA 1974, Diggi-loo diggi-ley med Herreys 1984, Fångad av en stormvind med Carola 1991, Take Me To Your Heaven med Charlotte Nilsson 1999 och Euphoria med Loreen 2012.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här.
Sverige: Sanna Nielsen - Undo Reviewed by Pierre on 14:29:00 Rating: 5

7 kommentarer:

 1. Jag har alltid varit en av dem som sett Sanna som en tant som gång på gång ställt upp med skitlåtar i Mello (Empty Room var inte helt värdelöst kanske), tills jag hörde Undo! Såhär i efterhand tycker jag att vi borde skickat Ace men jag tycker inte att vi behöver skämmas för vår låt och tror inte vi behöver skämmas för vår placering heller! Fast vinst tror jag inte det blir. Kanske inte ens topp 5, men topp 10 känns inom räckhåll :D
  4+/5

  SvaraRadera
 2. Jag hör ju till dem som var skitbesviken när Sanna vann! Ace borde ha vunnit istället för den här tråkballaden. Får lite aha-upplevelse här i alla fall, har kanske grottat ner mig lite för mycket i besvikelsen över Ace. Vad säger folk från andra länder om Undo då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Anne: Det är överlag väldigt positiva reaktioner! Gå t.ex. in på YouTube och kolla kommentarerna under videon här i inlägget!

   Radera
 3. Tycker vi skickade den bästa låten till ESC och nu har vi också väldigt fina chanser till seger. Allt annat än en topp 5 placering skulle faktiskt förvåna mig. Om jag personligen jämför Sannas låt med resterande bidrag i ESC och försöker att vara objektiv så hamnar Sverige på plats:
  2 av 37 i min topplista, ( vem 1an är får ni se senare :P )
  Betyg (9,4 av 10)

  Bästa svenska bidrag: Euphoria, självklart :)
  Heja Sanna!!

  SvaraRadera
 4. Låten är bra och Sanna är väldigt bra och förtjänade på ett sätt att vinna. Tror och hoppas att hon kommer slåss om de främsta platserna och det får gärna vara jämnt och spännande, men vill nästan inte att hon vinner och tror inte det heller. Det känns för nära inpå förra vinsten, och har ju några andra favoriter i startfältet också...:o)

  SvaraRadera
 5. 3/5
  Detta var ju inte alls min favorit till segern, men jag har accepterat den. Tycker den är fin men rätt trist faktiskt, den berör mig inte så mycket som den borde men tror att den kommer gå långt i ESC. Tror den kan komma tvåa i semin.

  SvaraRadera
 6. Kan tillägga att jag får goosebumps varje gång jag såg Sanna sjunga på MF, tror stenhårt på en väldigt fin placering

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.