Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tyskland har valt - Elaiza åker till Köpenhamn!

Ikväll valde Tyskland sitt eurovisionbidrag i finalen av Unser Song für Dänemark som sändes från Lanxess Arena i Köln under programledning av Barbara Schöneberger! Precis som förra året då man för första året på länge valde sitt bidrag i en nationell final istället för den föregående talangjaktsformen så bjöds det på stor show - och dessvärre också ett rätt komplicerat röstningssystem.

I en första omgång framförde de åtta tävlande vars en låt. Därefter vidtog en första omröstning som tog fyra av artisterna vidare till nästa omgång. Där framförde de en andra låt! Sedan fick tittarna rösta vidare två låtar till superfinal bland de kvarvarande fyra artisternas sammanlagt åtta låtar.

Till superfinal gick inte helt oväntat Unheilig, en av Tysklands mest framgångsrika artister de senaste åren, med låten Wir sind alle wie eins. Desto mer oväntat var att han ställdes mot Elaiza, tjejtrion som knep den sista platsen via en allmänhetens tävling som avgjordes för tva veckor sedan!

Det slutade med en riktig skräll - den hittills okända trion satte alla stjärnkonkurrenter på plats och tog hem segern med sin Is It Right, samma låt som först tog dem till finalen!

Elaiza bildades först i fjol omkring sångerskan och låtskrivaren Elżbieta Steinmetz, och består för övrigt av dragspelande Yvonne Grünwald och Natalie Plöger på kontrabas. Trion beskriver själva sin musik som folkmusik färgad av Elżbietas polsk-ukrainska bakgrund.

Riktigt kul med en fet skräll, och inte känns den orättvis heller! Trion kändes minst lika rutinerad som konkurrenterna och låten behöver man inte skämmas för heller. Vi kollar in Tysklands bidrag till Eurovision Song Contest 2014 - Is it right med Elaiza - medan vi klurar på hur länge det dröjer innan Allmänhetens Val kan tänkas få samma stöd i Melodifestivalen...

Resultat Unser Song für Dänemark 

Omgång 1
Das Gezeichnete Ich
Weil du da bist
Oceana
Thank You
Santiano
The Fiddler On The Deck
MarieMarie
Cotton Candy Hurricane
The Baseballs
Mo Hotta Mo Betta
Elaiza
Is It Right
Unheilig
Als wär's das erste Mal
Madeline Juno
Like Lovers Do

Omgång 2
Santiano
The Fiddler On The Deck
Wir werden niemals untergehen
MarieMarie
Cotton Candy Hurricane
Candy Jar
Elaiza
Is It Right
Fight Against Myself
Unheilig
Als wär's das erste Mal
Wir sind alle wie eins
Superfinalen
Elaiza
Is It Right
Unheilig
Wir sind alle wie eins
Tyskland har valt - Elaiza åker till Köpenhamn! Reviewed by Pierre on 22:46:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. En jättebra låt för Tyskland (som vanligt om man bortser från Cascada förra året) Och vad gäller Allmänhetens tävling i Sverige så tror jag absolut att den får stöd.- Den dagen någon har en såpass här bra låt!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den stora skillnaden mot Allmänhetens val i Sverige är att här är det ett bidrag bland andra som stuvas in i startfältet - i Tyskland togs det fram i en process som följdes med stor publicitet och tittarna valde till slut vinnaren i en direktsänd final på bästa sändningstid. Självklart ger det ett större engagemang från början när tittarna verkligen känner att det är DERAS val. Men visst, det räcker säkert till viss del med en bra låt.

      Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.