Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Moldavien: Cristina Scarlat - Wild Soul

Årets upplaga av den moldaviska eurovisionuttagningen O Melodie Pentru Europa avverkades i en hast med två semifinaler följda av final under den sista veckan innan alla bidrag skulle vara klara i mars. Finalen vanns av den 33-åriga sångerskan Cristina Scarlat och den dramatiska balladen Wild Soul som hon framförde i en av säsongens märkligaste klänningar - med en rätt ordinär halva och en metallisk á la RoboCop! Hon vann efter att ha fått högsta poäng av juryn av varit tittarnas andrahandsfavorit - tittarna hade hellre sett Boris Covali med Perfect Day som vinnare, men han fick nöja sig med andraplatsen.

Cristina, som omtalas som både en av Moldaviens starkaste röster och färgstarkaste personligheter, är en mångfaldigt prisbelönt sångerskan och hade före årets seger redan gjort två försök att få representera Moldaviens i Eurovision Song Contest - senast i fjol slutade hon trea med I Pray.

Färgstark, viljestark och en smula egensinnig verkar hon vara, Cristina! I den moldaviska uttagningen ställde hon sig med stor pondus att hyssja på den månghövdade publiken inför sitt framträdande, på samma sätt som hon också framför sitt bidrag - som den stora divan! Vi snackar nästan teatralisk dramatik, vilket förstärks genom den ödesmättade tonen i hennes ballad. Jag tippar att Cristina behöver alla yviga gester i världen för att få det här att funka i Köpenhamn bland ett gäng starkare bidrag i balladfacket. Rösten har hon definitivt, men låten känns tunn och knappast publikfriande - allt drama blir som ett musikaliskt soppkok på en spik. Jag utesluter inte finalplats - moldaverna brukar vara duktiga på att pimpa sina nummer och smyga sig till final - men grundtipset blir att man om än knappt bommar den här gången.

Upphovsmän
Ivan Akulov och Lidia Scarlat
Startnummer
Nummer 11 i semifinal I
Versioner
Bidragets text
Enligt oddsen
Moldavien rankas just nu som trettiofyra av Oddschecker


De fem senaste

Semifinal
Final
2009: Nelly Ciobanu - Hora din Moldova
Femma
Fjortonde
2010: Sun Stroke Project & Olia Tira - Run Away
Tia
Tjugotvåa
2011: Zdob și Zdub - So lucky
Tia
Tolva
2012: Pasha Parfeny - Lăutar
Femma
Elva
2013: Aliona Moon - O Mie
Fyra
Elva


Bästa placering
Sexa, 2005 för Bunika Bate Toba med Zdob și Zdub.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här.
Moldavien: Cristina Scarlat - Wild Soul Reviewed by Pierre on 19:43:00 Rating: 5

9 kommentarer:

 1. Jag har i stort sett gillat samtliga bidrag från Moldavien i Eurovision där Lautar faktiskt är den största favoriten för mig!!

  Men den här är fruktansvärt dålig och trots att jag hört den över 20 ggr kommer jag inte ihåg melodin på den. kan nog bli final ändå men nej...hon kan sjunga men låten är inte mycket att hänga i julgranen!

  SvaraRadera
 2. Nej de här är inte kul alls. Blir lite rädd för henne :p Så mörk och nja jag vet inte bara så obehaglig låt, som inte ens är intressant. På min topplista hamnar den här väldigt lågt, faktiskt bara Lettland som ligger sämre till,
  på plats 36 av 37
  Betyg 2,8 av 10

  Moldavien bästa bidrag är helt klart Run Away från 2010

  SvaraRadera
 3. Känns som den här låten bygger upp till nånting som aldrig kommer, man tänker "nu händer det" och då tar låten slut, snacka om blåst på konfekten liksom. Nä, det här är inte heller bra och man börjar undra vilka tio bidrag som verkligen förtjänar att gå vidare...?

  SvaraRadera
 4. Säger faktiskt helt tvärtom och hävdar att det faktiskt är en av de starkaste balladerna i den här semin! Jag gillar framför allt att de inte fegat med det elektroniska och vågat gå all in. Det ger låten en särskilt karaktär som man inte oftast ser i den här tävlingen, åtminstone inte i balladform(det skulle väl vara Armenien som gör dem sällskap på den fronten i år).
  4/5

  SvaraRadera
 5. Undrar förresten hur mycket det påverkar favoriten Armeniens bidrag att han blev utbuad i Amsterdam nyligen, pga homofobirykten, jag menar "liten tuva..."? Även om det kanske var ett missförstånd och han och Wurst rett ut saken så kan det förfölja honom ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tveksamt att det påverkar såvida han inte fortsätter kläcka ur sig liknande! Det har ju inte direkt varit en världsnyhet utan mest i kretsen stora ESC-fans - än så länge.

   Radera
  2. Än så länge ja, men journalister gillar ju att gräva och gotta sig i "skandaler", speciellt om favoriter, så vi får väl se...

   Radera
 6. 2/5
  Låter mossigt men med försök till att låta lite "fräsigt" i refrängen med "fräcka" omotiverade ljud. Nä hon når inte hela vägen fram för mig trots den goda viljan, men någonting har låten. En gammal hederlig traditionell eurovisionballad ligger där i botten och jag tippar henne som 9:a i semin.

  SvaraRadera
 7. Satt och kollade på inför eurovision nyss och kom på vem Cristina Scarlat har hämtat sin inspiration ifrån, och dirket efter säger han från pink pistols i studion exakt samma sak.

  Ännu mer obehaglig låt nu :D

  https://www.google.se/search?q=ursula+lilla+sj%C3%B6jungfrun&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YUpIU9aGOYaBywPw-oDABQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=616


  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.