Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Montenegro: Sergej Cetkovic - Moj Svijet

I Malmö förra året inträffade det märkliga att samtliga länder från det forna Jugoslavien misslyckades med att ta sig till Eurovision Song Contests final - motgångar som säkert bidrog till att Serbien och Kroatien i år valde att stå över tävlingen helt. För Montenegros del var det femte gången på lika många försök som man misslyckades med att ta sig till final, även om de europeiska tvtittarna gärna hade sett Igranka med Who See ta sig dit i fjol. Tittarna höll den som fjärde bäst i sin semi, men den fälldes av en högst motvillig jury.

I november meddelade det montenegrinska tvbolaget RTCG att man internt valt Sergej Ćetković till sin representant i Köpenhamn. Den 39-årige sångaren slog igenom på allvar i slutet av 90-talet när han beslutade sig för att bli soloartist och har sedan dess släppt ett halvdussin succéalbum och gjort ett antal utsålda turnéer i hela det forna Jugoslavien. I mars presenterades hans tävlingslåt i två versioner, en på engelska och en på montenegrinska, av vilka man senare bestämde sig för versionen på det egna språket, Moj Svijet.

Efter fem tidigare försök med mer eller mindre märkliga val av bidrag skickar Montenegro nu, äntligen, en klassisk balkanballad. Jag älskar ju dem och tycker att Moj Svijet är en riktigt bra representant för genren - särskilt som man inte valde den kackiga engelska versionen. Det är riktigt snyggt gjort med pampig instrumentering och en stark sångare - men jag är trots det tveksam. Jag tycker låten saknar det där lilla sista extra och Montenegro har dessutom inget stöd alls av välvilliga grannar i den här semin - och då hjälper det inte att man är stjärna i just den delen av Europa. Jag har gärna fel, men jag tippar att Montenegro åter igen bommar en finalplats på målsnöret.

Upphovsmän
Sergej Ćetković och Emina Sandal
Startnummer
Nummer 15 i semifinal I
Versioner
Bidragets text
Enligt oddsen
Montenegro rankas just nu som tjugotrea av Oddschecker


De fem senaste

Semifinal
Final
2007: Stevan Faddy - Ajde Kroci
Tjugotvåa
-
2008: Stefan Filipović - Zauvijek Volim Te
Fjortonde
-
2009: Andrea Demirovic - Just Get Out of My Life
Elva
-
2012: Rambo Amadeus - Euro Neuro
Femtonde
-
2013: Who See - Igranka
Tolva
-


Bästa placering
Elva i semifinalen, 2009 för Just Get Out Of My Life med Andrea Demirovic.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här.
Montenegro: Sergej Cetkovic - Moj Svijet Reviewed by Pierre on 12:55:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. 2/5
  Balkanballader är inte min grej, dock med några glittrande undantag och då tänker jag främst på Serbien-Montenegros bidrag 2004 "Lane moje" och Bosniens moderna mer moderna bidrag från 2009 "Bistra voda". Det här är en alldeles för tillrättalagd "You raise me up"-wannabe som i mitt tycke bara känns plastig. Men en godkänd melodi i grunden måste jag medge att den har. Tippar att den kommer på plats 13 i semin.

  SvaraRadera
 2. Jag älskar balkamballader!! Lane Moje, Oro, Molitva, Bistra voda och nije ljubav stvar är alla briljanta låtar! Denna är också verkoigen bra även om den inte är riktigt uppe i deras klass. Den är nr 7/37 på min ranking!

  Jag är inte heller säker på att den tar sig till final men för mig är den fjärde bästa låten i semin. Och mååååånga pluspoäng för att han sjunger på montengrinska (heter det så?) Är seriöst ledsen över att inte fler valt att sjunga på sitt modersmål i år...

  SvaraRadera
 3. Den är ju ganska fin men känns som man hört det flera gånger förut, och eftersom den inte direkt sticker ut på nåt sätt så blir det för anonymt och glöms nog bort rätt snabbt. Tror därför inte på final.

  SvaraRadera
 4. Tyckte också först att den saknade nåt men det tog inte lång tid tills jag var såld på den här låten! Tycker det är årets bästa traditionella ballad och tror faktiskt att Montenegro gör finaldebut i år. 5/5

  SvaraRadera
 5. Gillar verkligen balkanballader men tyvärr inte den här. Tycker den är lite tråkig och saknar ganska mycket som jag inte riktigt vet vad är :p Den hamnar iaf på plats
  32 av 37 på min lista
  Betyg 3,6 av 10

  Bästa bidrag från Montenegro är Just get out of my life

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.