Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nederländerna: The Common Linnets - Calm After the Storm

Efter åtta svåra år utanför Eurovision Song Contests final lyckades Nederländerna äntligen bryta den negativa trenden och ta sig till final i Malmö förra året - och Anouk och hennes Birds tog sig ju inte bara till final utan ända upp på topp tio där hon till slut landade som nia. Hade inte Bulgarien dragit sig ur i år hade de tagit över som tävlingens mesta losers just nu med sex raka år utanför final, men nu blir det i stället Lettland som har den längsta pågående sviten av år utanför final - fem år är de uppe i.

Nederländerna meddelade redan i november att man även den här gången gjort ett internt val, den här gången av den nybildade duon The Common Linnetts bestående av Ilse DeLange och Waylon, född Willem Bijkerk, som båda har framgångsrika solokarriärer på hemmaplan i ryggen och dessutom har känt varandra ända sedan de gjorde musik tillsammans som tonåringar. DeLange har släppt sju studioalbum - sex av dem har nått förstaplatsen på nederländska albumlistan och två av dem har sålt fem gånger platina. Ovanpå det har hon dessutom två singelettor på meritlistan, So Incredible och Miracle från 2008 respektive 2009. Waylon slog igenom i holländska Talang för fem år sedan vilket bland annat resulterat i ett storsäljande album.

Tävlingsbidraget Calm After the Storm valdes ut av duon själva bland ett stort antal alternativ som arbetats fram tillsammans med amerikanska kompositörer och musiker i Nashville, sessioner som också kommer att resultera i ett album.

Vi är framme vid slutet av den första semin - och ett av mina favoritbidrag i år! Jag älskar den avskalade countryinramningen och de båda sångarnas röster som låten igenom framför texten om tankarna efter det där stora grälet, lugnet efter stormen, i sköna stämmor. Här finns inget konstlat eller påklistrat, det känns proffsigt, genuint och på riktigt rakt igenom och man kan nästan känna att man är där, i bilen på väg hem med alla dessa tankar som far genom huvudet. Jag tycker den här underskattas gravt av spelbolagen! Den borde vara helt given i finalen och jag tippar att den också når dit - med den enda reservationen att det kanske inte är en låt som fungerar som bäst på en eurovisionscen.

Upphovsmän
Ilse DeLange, JB Meijers, Rob Crosby, Matthew Crosby och Jake Etheridge
Startnummer
Nummer 14 i semifinal I
Versioner
Bidragets text
Enligt oddsen
Nederländerna rankas just nu som tjugosjua av Oddschecker


De fem senaste

Semifinal
Final
2009: The Toppers - Shine
Sjuttonde
-
Fjortonde
-
2011: 3Js - Never Alone
Nittonde
-
2012: Joan Franka - You and me
Femtonde
-
2013: Anouk - Birds
Sexa
Nia


Bästa placering
Fyra segrar; 1957 för Net Als Toen med Corry Brokken, 1959 för Een Beetje med Teddy Scholten, 1969 för De Troubadour med Lenny Kuhr och 1975 för Ding a Dong med Teach-In.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här.
Nederländerna: The Common Linnets - Calm After the Storm Reviewed by Pierre on 16:52:00 Rating: 5

7 kommentarer:

 1. Åhh vad jag älskar den här låten!! Jag ryser. Det här är den enda låten som jag tycker är bättre än Sannas låt i år. En otroligt fin låt som jag verkligen verkligen hoppas går till final. Jag ska rösta för första gången någonsin i ESC just i år på just den här låten. Tror faktiskt The common linnets är en av två kandidater på att få Sveriges 12a i semin, tillsammans med Ungern.
  På min topplista är den här 1 av 37
  Betyg 9,6 av 10

  Bästa låt från Holland är just den här :) Love this song!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar Ungern jättemycket, den fastnade jag för direkt. Det här är bara ok, skön låt liksom...

   Radera
  2. Ungern tycker jag är bra, den här är helt underbar :) men tror att Sverige ger sina högsta poäng till Ungern och Holland och kanske kan Armenien få höga också

   Radera
 2. Gillar den, den är mysig, behaglig och känns äkta. Inget jag skulle rösta på dock.
  3/5

  SvaraRadera
 3. Det här är nog tävlingens skönaste och mest behagliga låt och får gärna gå till final för mig, men att det är en vinnarkandidat finns inte på min världskarta alla fall, och är väl nästan så långt ifrån ESC man kan komma + att det liksom bara tuffar på, utan dalar eller toppar...
  Älskade Anouks "Birds" förra året, var så härligt suggestiv!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar country och jag älskar eurovision så det här är klart att jag gillar!! Den förtjänar definitivt både final och topp tio men det har jag mycket svårt att se att det skulle hända. OM den överhuvudtaget klarar sig ur semin tror jag den kommer mellan 20-26 plats i finalen. men för mig är den i topp tio helt klart.

  SvaraRadera
 5. 2/5
  Solklara pluspoäng för att låten inte är anpassad/kompromissad för att passa i Eurovision. Tyvärr tycker jag dock inte att låten är bra. Blir helt uttråkad. Tippar på en 8:e plats i semin.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.