Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Portugal: Suzy - Quero Ser Tua

De senaste åren har det handlat tråkigt mycket om röstningsskandaler i eurovisionsammanhang. Vi hade ju vår egen röstningsrobot i Melodifestivalen i vintras och i år har Eurovision Song Contest ett tajtare regelverk än någonsin för att förhindra möjligheten att nå framgångar med köpta röster. Även årets upplaga av den nationella uttagningen Festival da Canção ledde till stora rubriker om röstfusk.

När Portugal i år gjorde comeback efter ett års paus bestämde man sig för att för första gången dumpa juryn i sin uttagning och istället låta tittarna på egen hand välja bidrag. Den ändringen gav genast favoritskap åt Catarina Pereira som tävlade med Canta Por Mim 2010, men då hindrades från en överlägsen seger just tack vare en motvillig jury. Nu var hon tillbaka igen med en ny låt, Mea Culpa, från samma upphovsmän. Hon tog också en tidig ledning i den veckolånga omröstningen - innan ett av de andra bidragen, Quero Ser Tua med Suzy, började göra märkliga hopp i resultatlistan för att till slut också gå hem med segern. Detta ledde till rykten om köpta röster och förorättade portugiser startade namninsamlingar för att skipa påstådd rättvisa. I regelverket fanns dock varken något tak för att antal tillåtna röster per röstare eller förbud mot organiserat röstraggande - så resultatet kvarstod. 

34-åriga Suzy, eller Susana Guerra som det står i passet, har sysslat med musik hela livet, men slog igenom brett 1999 med julsången Nesta Noite Branca som hon gjorde tillsammans med duon Anjos. Sedan dess har hon främst jobbat på musikalscenen innan hon bjöds in av låtskrivaren och producenten Emanuel att tävla med hans låt i Festival da Canção.

Jag brukar ju premiera nationell färg i Eurovision Song Contest, men klämmig dansbands-lambada framförd med kärringvibrato klarar jag helt enkelt inte, mer än möjligen på charterresan till Medelhavet - om tillgången på sangria är obegränsad. Jag ger pluspoäng för att man sjunger på portugisiska, men sedan tar det slut. Trots sågningen utesluter jag inte en skrällplats i finalen, särskilt inte om man lyckas tillföra lite hetta och glädje till sitt nummer - det här är ju trots allt en av få rejäla tempohöjningar bland alla ballader. Grundtipset måste dock bli att man bommar, det här borde vara för tunt och stelt för att gå hem tillräckligt brett.

Upphovsmän
Emanuel
Startnummer
Nummer 13 i semifinal I
Versioner
Bidragets text
Enligt oddsen
Portugal rankas just nu som trettiofemma av Oddschecker


De fem senaste

Semifinal
Final
2008: Vânia Fernandes - Senhora do mar
Tvåa
Trettonde
2009: Flor-de-Lis - Todas as ruas do amor
Åtta
Femtonde
2010: Filipa Azevedo - Há dias assim
Fyra
Artonde
2011: Homens Da Luta - Luta É Alegria
Artonde
-
2012: Filipa Sousa - Vida minha
Trettonde
-


Bästa placering
Sexa, 1996 för O meu coração não tem cor med Lúcia Moniz.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här.
Portugal: Suzy - Quero Ser Tua Reviewed by Pierre on 10:58:00 Rating: 5

7 kommentarer:

 1. Asså haha körtjejerna är lite småroliga :D Jag gillar absolut känslan och musiken i låten, blir glad av den men när hon öppnar munnen blir det inte lika roligt. Instrumentalt hade den här funkat bättre för mig :p Plats
  26 av 37 på min lista
  Betyg 5,5 av 10

  Bästa bidrag från Portugal är helt klart Todas as ruas do amor!

  SvaraRadera
 2. Jag tror att den kan gå till final! Den gör mig glad och för mig är den bland de tio bästa i semi 1. Jag tycker för övrigt den är mycket bättre än tråkiga Catarina Pereira.

  Bästa låten från Portugal är definitivt Todas as ruas de amor.

  SvaraRadera
 3. 4/5
  Eurovisionkitsch på hög nivå och en riktig guilty pleasure för mig. Den för tankarna till både Kaomas "Lambada" men även tre eurovisionbidrag. För mig känns den som en mash-up mellan "Zalielah" (Rumänien 2012), "Que me quiten lou bailao" (Spanien 2011) och "Ze rak sport" (Israels 1992). Behöver jag nämna at jag älskar alla de bidragen? ;) Gillar precis allting från hennes vulgära look , den omotiverade höjningen i slutet till körtjejerna och trummorna. Personligen tycker jag att det bara finns ett bidrag i denna semifinal som är bättre, men jag tippar att den kommer 12:a.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... fantastiskt! Sitter med hakan i knäet och fattar ingenting. :) Men jag hade kunnat vara mer förlåtande i mitt omdöme om det här hade gjorts bra - men det är ju så b jämfört med bidragen du nämner, dem gillar jag ju allihop.

   Radera
 4. Ah skönt att se att fler än jag faktiskt gillar den här låten!

  SvaraRadera
 5. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här, känns på ett sätt ganska mossigt och intetsägande trudeluttigt, samtidigt som det är glatt och lite roligt, fast kanske på fel sätt, jag menar körtjejernas armvevande, tihi! Och har ju dissat en hel del i denna semi redan så får väl tro att det här går till final då, fast jag egentligen inte vill...

  SvaraRadera
 6. Inte bra alls. Tråkigt och daterat. Kommer 13-14 i semin.
  1/5

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.