Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Så ser scenen för Eurovision Song Contest 2014 ut!

Eurovisionarrangören DR har hållit hårt på hemligheten om hur scenen för Eurovision Song Contest 2014 kommer att se ut in i det sista - men idag avslöjades den äntligen officiellt i samband med en presskonferens av showchefen Jan Lagermand Lundme och producenten Per Zachariassen!

Mitt första intryck är att den ser fantastisk ut! Scenen i B&W Hallerne består av en stor lysande kub på ett interaktivt golv framför en vägg av LED-skärmar och längst fram omges den av en lysande vattenfylld vallgrav.

Man har inspirerats av lokalens historia som skeppsvarv - scenografen Claus Zier tänker sig att spetsen på scenen är stäven på ett fartyg som skär sig fram genom vattnet. Artisterna kommer att kunna stå antingen inuti den gigantiska kuben eller möta publikhavet längst ute på spetsen omgivna av en vallgrav med 40 kubikmeter vatten.

Själva scenen är 35 meter bred och 20 meter hög med catwalk som sträcker sig 16 meter ut i lokalen. Bakom den finns en gigantisk, 100 meter lång och 20 meter hög, LED-skärm som kan visa bilder och animeringar under showen. Även golvet kan användas för visuella effekter. Det består av en 13x13 meter interaktiv LED-platta som fungerar som en touchskärm - den kan till exempel ge illusionen av fotspår när artisterna rör sig runt på scenen.

Kuben är byggd av 120 kubformade moduler klädda med en särskild projketionsfolie som gör det möjligt att ge kuben olika uttryck - den kan vara genomskinlig så att man ser LED-skärmen bakom men den kan också se ut som ett mindre, slutet rum där artisten står. Här nedan kan du dels se en film med scenen in action och ett gäng bilder på hur den kan se ut! Vad tycker du?

Källa: DR.
Så ser scenen för Eurovision Song Contest 2014 ut! Reviewed by Pierre on 18:44:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Gillar verkligen den! Ser fram emot att se vad exakt varje land väljer att göra med sitt nummer nu när det känns som att det finns så många möjligheter :)

    SvaraRadera
  2. Ser fram emot fansens "sooo ugly" "not as good as last years" :-d

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.