Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

San Marino: Valentina Monetta - Maybe (Forse)

I år kliver San Marinos Valentina Monetta in i en liten och exklusiv grupp av artister - de som representerat sitt land i Eurovision Song Contest tre år på raken. Där finns sedan tidigare bara Lys Assia (representerade Schweiz 1956, 1957 och 1958), Corry Brokken (Nederländerna 1956, 1957 och 1958) samt Udo Jürgens (Österrike 1964, 1965 och 1966). Alla tre vann dessutom tävlingen vid ett av de tre tillfällena, bedrifter som Valentina knappast kommer att kunna leva upp till - åtminstone inte i år!

Redan i juni förra året meddelades att Valentina kommer att representera San Marino igen - efter att hon, trots att hon inte gått till final, faktiskt gett landet sina hittills bästa placeringar i tävlingen två gånger på raken. Först i mars presenterades hennes bidrag Maybe (Forse) och även den här gången handlar det om en låt komponerad av den ständige Ralph Siegel och med text av Mauro Balestri.

Jag är glad att Valentina fick återupprätta lite heder i fjol efter den rätt vidriga Facebook-låten året innan. Jag hade gott unnat henne de sex ytterligare poäng som hade krävts för en finalplats i Malmö med Crisalide (Vola)! Siegel verkar ha tagit fasta på att den låten fungerade hyggligt, för Maybe låter som den mer städade kusinen till den - en rätt klassisk eurovisionschlager, fast utan de dramatiska gesterna och den schizofrena tempoväxlingen i förra årets föregångar, dessutom på den mer lättillgängliga engelskan istället för förra årets val att sjunga på italienska.

Så här på tredje året i rad börjar Valentina så smått att kännas som en familjemedlem, någon man önskar allt gott och skickar till tävlingen med en lyckospark - men nae, det här kommer inte att hålla! Mitt konservativa eurovision-jag tycker det här är en rätt trevlig låt, men just där ligger också problemet. Ingen röstar på trevligt! Man röstar på bäst, mest fantastiskt eller uppseendeväckande - och jag tror att få tycker att Valentina platsar i någon av de kategorierna den här gången. Det blir ingen final i år heller - och det är risk att hon till och med hamnar orättvist taskigt till i resultatlistan. Bättre lycka nästa år!

Upphovsmän
Ralph Siegel och Mauro Balestri
Startnummer
Nummer 12 i semifinal I
Versioner
officiell video, italiensk version Forse, Dance Version
Bidragets text
Enligt oddsen
San Marino rankas just nu som trettiotrea av Oddschecker


De fem senaste

Semifinal
Final
2008: Miodio - Complice
Nittonde
-
2011: Senit - Stand By
Sextonde
-
2012: Valentina Monetta - The Social Network Song (Oh Oh-Uh-Oh Oh)
Fjortonde
-
2013: Valentina Monetta - Crisalide (Vola)
Elva
-


Bästa placering
Elva i semifinalen, 2013 för Crisalide (Vola) med Valentina Monetta.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här.
San Marino: Valentina Monetta - Maybe (Forse) Reviewed by Pierre on 18:33:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. Det blir nog ingen final i år heller. Inte för att låten är dålig, det är den inte men jag tänker som ett stort fan av Crisalide förra året att gick hon inte till final med den hur ska hon då lyckas med den här som är mycket sämre. Den italienska versionen är snäppet bättre än den engelska de ska köra men nej. Det blir ingen final...

  SvaraRadera
 2. Stängde av skärmen, blundade och bara lyssnade på melodin, såg framför mig hur det skulle kunna se ut på scenen, en flygel, stearinljus, två duktiga dansare, snygg ljussättning, lite kolsyrerök... Klart det går till final! :-)

  SvaraRadera
 3. Väldig behaglig låt :) Tror faktiskt den möjligtvis kan knipa en av de sista finalplatserna,
  på min lista hamnar den på plats 19 av 37
  Betyg 6,4 av 10

  Bästa låt från San Marino är Crisalide

  SvaraRadera
 4. Den är ju ungefär lika bra som Crisalide men när överraskningseffekten uteblir är det inte lika charmigt. En bra låt, men inget jag skulle sakna stort i finalen även om jag tycker att den förtjänar att hamna där. 3/5

  SvaraRadera
 5. 3/5
  Tycker att denna duger lika gott som fjolårslåten. Något omodern men jag ger den pluspoäng för att den får mig att associera till Patricia Kaas bidrag från 2009, dock i en o-coolare förpackning. Tror inte att den når final, tippar på en 15:e plats i semin.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.