Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Conchita Wurst stiger som en fågel Fenix på iTunes

Såhär dagen efter den stora finalen av Eurovision Song Contest invaderas iTunes försäljningslistor runt om i Europa av årets bidrag! Här i Sverige upptas till exempel tjugosju av platserna på listans topp 40 av bidrag med anknytning till årets tävling! Allra högst upp på den svenska listan befinner sig dock inte vinnaren utan istället tvåan, Nederländernas bidrag Calm After the Storm med The Common Linnets - först på andraplatsen återfinns Österrikes vinnarlåt Rise Like a Phoenix med Conchita Wurst. Mönstret återkommer i flera länder - vinnarlåten har hård konkurrens med tvåan i år!

Rise Like a Phoenix toppar just nu listorna i sex länder, ligger topp tre i ytterligare tio och är placerad i sammanlagt femtioen, att jämföra med förra årets vinnare Only Teardrops med Emmelie de Forest som dagen efter segern toppade listan i elva länder, låg topp tre i ytterligare tio och var placerad i sammanlagt fyrtiofem - eller med Loreens Euphoria som toppade i femton länder dagen efter segern.

Vad den relativa dippen i listframgångar för årets vinnare står för är inte helt entydig. En förklaring kan vara just att ytterligare ett bidrag har gått hem stort i år. Det nederländska bidraget har faktiskt fler förstaplatser än vinnaren just nu. Calm After the Storm toppar i elva länder, är topp tre i ytterligare sju och är placerad i totalt fyrtioen länder. En annan kan vara att årets seger inte i första hand handlade om låten i sig utan snarare om vad den står för. Just med tanke på det är det extra kul och rejält överraskande att tre av de där förstaplatserna just nu är i Ryssland, Vitryssland och Ukraina - länderna som väsnats som mest om Conchitas varande i tävlingen!

Listplaceringarna för Rise Like a Phoenix på iTunes den 11 maj

#1 Ryssland
#1 Ukraina
#1 Österrike
#1 Finland
#1 Vitryssland
#1 Malta
#2 Cypern
#2 Schweiz
#2 Sverige
#2 Grekland
#2 Azerbajdzjan
#2 Luxemburg
#2 Belgien
#2 Danmark
#3 Slovakieb
#3 Kirgizistan
#4 Norge
#4 Slovenien
#4 Nederländerna
#4 Litauen
#4 Tyskland
#4 Israel
#7 Spanien
#7 Ungern
#7 Polen
#7 Irland
#8 Armenien
#8 Estland
#9 Frankrike
#10 Italien
#14 Storbritannien
#15 Rumänien
#24 Moldavien
#27 Portugal
#37 Turkiet
#42 Tjeckien
#52 Lettland
#64 Australien
#90 Mauritius
#99 Colombia
#104 Nya Zeeland
#211 Mexiko
#212 Sydafrika
#230 Kanada
#242 Sri Lanka
#276 Taiwan
#276 USA
#285 Singapore
#291 Hong Kong
#334 Indonesien
#365 Bulgarien
Conchita Wurst stiger som en fågel Fenix på iTunes Reviewed by Pierre on 17:35:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.