Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner i Köpenhamn - fjärde dagen

Den fjärde dagen av repetitioner i Köpenhamn var en riktig hårdkörning - samtliga bidrag i den andra semifinalen hann köra sitt andra repvarv innan dagen var slut! Bland dem fanns givetvis Sanna Nielsen som gjorde en kanoninsats - du kan läsa allt om hennes rep här. Vi fokuserar lite på konkurrenterna istället!

Jag tycker en hel del bitar föll på plats idag när vi fick se och höra hela låtarna i de fullständiga framträdandena. Några stärkte sina aktier en bit - jag blev till exempel överraskad över hur befriande och glad den portugisiska dansbandslambadan med Suzy kändes i balladträsket med sina färgkaskader. Ungerns András Kállay-Saunders kändes också stensäker och jag gillade hur han med hjälp av två dansare får fram låtens tunga tema utan att trycka ner det i halsen på tittaren .

I andra änden undrar jag allt mer hur Armeniens Aram Mp3 kan stå som spelbolagens favorit till seger. Det låter ju bra, men framträdandet är riktigt trist och Arams utstrålning är närmast obefintlig. Nog måste det vara armenierna själva som spelat honom som etta i ett försök att skapa ett buzz omkring bidraget... Montenegros Sergej Ćetković lider av ungefär samma problem - låten är ju fin, men varken inramningen eller vad han själv gör (eller snarare inte gör) med låten på scenen fungerar.

Ukrainska Mariyas dansare i ett hamsterhjul må vara ett nytt grepp på eurovisionscenen, men årets största what-the-fuck-ögonblick på gimmickfronten så här långt står de ryska Tolmachevy Sisters för när de förenas av massiva hårextensions och viftar med plexiglasstavar stående på en gungbräda. Riktigt hårt krystat där!

Här har du länkar till de fullständiga framförandena från dagens rep, samt länkar till presskonferenserna med respektive artist som följde efter repen - och därunder ett gäng bilder från dagen!

Klipp från repetionerna
Presskonferens

via eurovision.tv
via esckaz.com
via esckaz.com
Armenien: Aram Mp3 - Not Alone
Lettland: Aarzemnieki - Cake To Bake
Estland: Tanja - Amazing
Sverige: Sanna Nielsen Undo
Island: Pollapönk - No Prejudice
Albanien: Hersi - One Night's Anger
Ryssland: Tolmachevy Sisters Shine
Azerbajdzjan: Dilara Kazimova Start a fire
Ukraina: Mariya Yaremchuk Tick-Tock
Belgien: Axel Hirsoux - Mother
Moldavien: Cristina Scarlat - Wild Soul
San Marino: Valentina Monetta Maybe (Forse)
Portugal: Suzy - Quero Ser Tua
Nederländerna: The Common Linnets Calm after the storm
Montenegro: Sergej Ćetković Moj Svijet
Ungern: András Kállay-Saunders Running
Belgien

Island

Estland

Ryssland

San Marino

Portugal

Ungern

Azerbajdzjan

Moldavien

Ukraina
Bilder: eurovision.tv
Repetitioner i Köpenhamn - fjärde dagen Reviewed by Pierre on 00:13:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. Vinnaren har vi garanterat i den här semin. Kan inte se att nån annan än Sverige, Armenien och Ungern vinner det här!

  Min topp tre finns förövrigt i semi
  Nederländerna
  Sverige
  Azerbajdzjan

  SvaraRadera
 2. Ungern börjar kännas mer och mer som en vinnarkandidat. Jag sticker ut hakan och säger att han faktiskt vinner semin.
  Gillar verkligen Sannas kör. Tycker faktiskt att det gör låten mycket bättre! :D
  Förstår inte riktigt felet med Montenegros dansare. Enda gången det verkligen känns konstigt är i slutet när Sergej står med sin kör längst fram och stackarn virrar runt helt ensam i bakgrunden XP
  Jag kan köpa skepsisen över Armenien och han ser ju lite väl skitnödig ut, MEN - jag tror att kameravinklarna och hur det ser ut i TV kommer spela stor roll! Jag tänkte det redan från början att det kommer bli viktigt att få det att se bra ut i skärmarna och inte bara på scen.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att Ungern eller Sverige vinner semin. Lutar åt Ungern pga startnumret.

  Mina finalister från semin är:

  Armenien
  Sverige
  Azerbajdszjan (HUR stavas det?)
  Nederländerna
  Ungern
  Island
  Ukraina
  Montenegro
  Portugal
  San Marinor

  jag tror dock att San Marino, Montenegro, Island och Portugal failar och ersätts av Ryssland, Estland, Lettland och Belgien i finalen (avskyr alla fyra av hela mitt hjärta)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker nästan helt lika, men byter ut Island och Portugal mot Estland och Belgien. Och tror Ungern tar hem hela tjottaballongen, men det har jag väl sagt förut...?

   Radera
 4. Ungern får gärna vinna för mig!! Inte min favorit men definitivt i min topp tio! Bra låt och vore välförtjänt efter flera års riktigt bra bidrag!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.