Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från den andra semifinalen i Köpenhamn

Vilken märklig semifinal det blev! Sällan har väl en deltävling handlat så mycket om en enda artist? Det var åtminstone känslan i arenan - så fort Österrikes Conchita Wurst nämndes eller visade sig möttes hon av ett öronbedövande jubel som helt saknade motstycke i den första semin i måndags! Jag minns faktiskt inte att jag hört dess like förut.

Frågan är dock vad det innebär för tävlingen. Var jublet i första hand ett stort fuck you åt allt vad intolerans och trångsynthet heter eller en kärleksförklaring stor nog för att slänga sig på telefonen och rösta? Jag hör själv till de förstnämnda. Jag älskar Conchita och allt vad hon står för och hörde definitivt till de jublande i publiken ikväll - men det innebär inte att jag ringer och röstar eftersom låten inte helt klickar för mig. Hur viktigt ett statement för tolerans än må vara. Har vi en ny segerfavorit? Det kan mycket väl vara så, och tanken på vad en seger för Conchita kan föra med sig kittlar onekligen.

Resultatmässigt gick det ganska planenligt ikväll - med undantaget att en av fansens stora favoriter, Israels Same Heart med Mei Finegold till mångas överraskning åkte ut ikväll. Jag hade också räknat med att hon skulle gå vidare, men har hela tiden reserverat mig för att jag i första hand gillar artisten - låten är inte all that. För övrigt kan vi konstatera att hela Norden återfinns i finalen sedan Norge och Finland gått vidare ikväll - medan hela Baltikum är ute den här gången; Estland och Lettland lämnade i tisdags och ikväll åkte även Litauen ut. (Länkarna går till kvällens framträdanden)

Till final (i den ordning de avslöjades:

Schweiz: Sebalter - Hunter Of Stars
Slovenien: Tinkara Kovač - Round And Round
Polen: Donatan & Cleo - My Słowianie – We Are Slavic
Rumänien: Paula Seling & Ovi - Miracle
Norge: Carl Espen - Silent Storm
Grekland: Freaky Fortune feat. RiskyKidd - Rise Up
Malta: Firelight - Coming Home
Vitryssland: Teo - Cheesecake
Finland: Softengine - Something Better
Österrike: Conchita Wurst - Rise like a Phoenix

Utslagna (utan inbördes ordning):

Israel: Mei Finegold - Same Heart
Georgien: The Shin and Mariko - Three Minutes to Earth
Litauen: Vilija Matačiūnaitė - Attention
Irland: Can-linn feat Kasey Smith - Heartbeat
Makedonien: Tijana Dapčević - To the Sky
Resultatet från den andra semifinalen i Köpenhamn Reviewed by Pierre on 00:13:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Verkar som det blev åtta rätt för typ alla här, eller? Otippat för mig att Israel och Irland inte gick vidare... Nu känner jag mest för Sverige, Ungern, Nederländerna, och Österrike! Fan va bra hon va! Vilken stämning! De är så olika så kan gå hur som helst, men tror det blir de som fajtas i toppen, med kanske England också...

  SvaraRadera
 2. Jag ät lite halvt såld utav Conchita och hennes LÅT faktiskt! Från en 26e plats på min lista så seglar hon upp på typ en 8e plats!

  Tråkigt att inte Israel gick vidare :/ efter det så har jag en känsla av att det inte kommer gå så bra för Italien heller, Emma är också en häftig och lite kaxig tjej :)

  SvaraRadera
 3. Jag hade bara sju rätt idag men vad hände med Israel och VEM röstade Schweiz och Vitryssland till final? Jaja, ett bra resultat för mig att sätta 16 av 20 finalister i år iaf. Jag tror och hoppas att Nederländerna eller Ungen vinner. Azerbajdsjan, Österrike och Sverige kommer också bra. och Uk om det finns någon rättvisa!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.