Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Storbritannien: Molly - Children Of The Universe

Efter att under decennier ha varit en stormakt i Eurovision Song Contest har Storbritannien de senaste åren snarare börjat bli något av en driftkucku med det ena bottennappet efter det andra - inte minst de senaste två åren, då man skrämt fram avdankade stjärnor med väl passerat bäst-före-datum från dammiga hörn av modern musikhistoria. Inför den här säsongen insåg man äntligen att det inte är en väg som håller och vände istället till motsatt riktning - och sökte bland framtidens stjärnor.

Det ansvariga tvbolaget BBC sökte den här gången sin artist i BBC Introducing, en plattform för att plocka upp och exponera nya och osignade artister, med målsättningen att finna en gemensam nämnare för faktorerna stor och egen röst, utstrålning, eget material och framtidspotential. Man fann 27-åriga Molly Smitten-Downes och gav henne i uppdrag att ta fram ett slagkraftigt eurovisionbidrag - man fick Children of the Universe, skriven i samarbete med den svenske producenten och låtskrivarräven Anders Hansson.

Molly, som inte längre är osignad, är ett oskrivet blad i större sammanhang, även om hon faktiskt redan hörts på ett hörn på en topp-tio-placerad singel på hemmaplan - Raindrops (Encore Une Fois) med Sash! feat. Stunt från 2008. Redan förra året gjorde hon också ett första samarbete med Anders Hansson, i Beneath the Lights med hans projekt Dream Beats.

Efter flera närmast parodiska val de senaste åren tycker jag att britterna äntligen tänker helt rätt - kan man inte engagera sina stora stjärnor av idag så är det åt det här hållet man ska titta! Molly är utan tvekan en stor talang och jag är helt säker på att hon kommer att se till att britterna slipper sitta i tvsofforna och skämmas den här gången - även om jag tycker att Molly själv är bättre än sin låt. Framför allt har jag fallit för rösten med det där sköna raspet, men att döma av liveklipp håller hon måttet även som liveartist. Låten har behövt tid för att växa sig på mig - den saknar omedelbar punch och det eurovisionklassiska temat om universell samhörighet känns inte som världens mest innovativa år 2014. Samtidigt bäddar just det för bred appeal och jag tippar att det räcker för att ta britterna tillbaka till eurovisions topp tio efter några års frånvaro. Segerchanser tror jag inte på - det här är snarare låten som plockar poäng på alla möjliga håll utan att lyckas roffa åt sig tolvor.

Upphovsmän
Molly Smitten-Downes och Anders Hansson
Startnummer
Direktkvalificerade för final
Versioner
Bidragets text
Enligt oddsen
Storbritannien rankas just nu på fjärde plats av Oddschecker


De fem senaste

Semifinal
Final
2009: Jade Ewen - It's My Time
-
Femma
2010: Josh Dubovie - That sounds good to me
-
Tjugofemma
2011: Blue - I can
-
Elva
2012: Engelbert Humperdinck - Love will set you free
-
Tjugofemma
2013: Bonnie Tyler - Believe In Me
-
Nittonde


Bästa placering
Fem segrar: 1967 för Puppet on a string med Sandie Shaw, 1969 för Boom bang-a-bang med Lulu, 1976 för Save your kisses for me med Brotherhood of Man, 1981 för Making your mind up med Bucks Fizz och 1997 för Love Shine a Light med Katrina & the Waves.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här.
Storbritannien: Molly - Children Of The Universe Reviewed by Pierre on 15:56:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig!! Jag gillar låten men franförallt gillar jag Molly! Vet inte om det blir topp tio men topp 15 borde den klara iaf! Jag hoppas på topp tio för på min ranking har den just plats 10/37 (den har halkat ner lite från plats fem från början) Men ja, britterna kan vara stolta över att ha hittat denna talangen oavsett hur det går. Jag tycker hon är överlägset bäst i big 5 i år iaf!

  SvaraRadera
 2. Den här är ju faktiskt ganska bra, tyckte inte det från början. Lätt att sjunga med i refrängen, snygga stråkar, skönt gung...kommer säkert på övre halvan i resultatet, typ åtta, men inte högre.

  SvaraRadera
 3. Så jävla bra! :D
  Tycker att hon har en grym röst och låten är en genial mix av gammalt sound som uppdaterats. 4+/5

  SvaraRadera
 4. En bra låt som känns modern. Jag gillar den men inte så mycket mer. Snygg. På min lista hamnar den på plats 15 av 37. Den har faktiskt tappat några placeringar på min lista. Tror absolut att britterna tar sig in på topp tio i år. Kanske till och med topp 5.
  Betyg 7,1 av 10

  Storbritanniens bästa bidrag är helt klart Believe in me från förra året!!! Den toppade min lista 2013. Älskade studio versionen, live tyckte jag iaf att den inte höll lika bra

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.