Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sverige är i final - resultatet från den första semifinalen

Det är klart! Den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2014 är över, och viktigast av allt - Sverige är i final! Sanna Nielsen gjorde som väntat ett strålande framträdande när det gällde som mest - och till och med de trilskande ljuskäglorna höll sig i schack den här gången. Det kändes dock aldrig särskilt pirrigt. Vårt bidrag har allt man kan kräva av en finalist och stödet kändes enormt i arenan. Nu är bara frågan hur långt det räcker i finalen… känslan är helt klart att det kommer att räcka riktigt långt! Spelbolagen är inne på samma linje, efter semin gick Sverige om Armenien och är nu favorit till slutsegern i Köpenhamn!

I övrigt höll alla de tunga favoriterna, och särskilt är jag glad över att mina stora favoriter vid sidan av Sanna, Nederländerna och Ungern, är vidare. Eurovision vore inte eurovision om vi inte fick ett par skrällar också - och det fick vi även den här gången. San Marino överraskade nog de flesta när de tog sig vidare till final för första gången med Valentina Monettas Maybe (Forse). Jag förstår fortfarande inte riktigt vad som hände där - men det är bara att gratulera San Marino! Jag skickar samma gratulationer till Montenegro som även de får finaldebutera tack vare balladen Moj Svijet med Sergej Ćetković.

En annan stor snackis ikväll var det massiva buandet när det ryska bidraget ropades upp som finalister. Det politiska situationen och det faktum att Ryssland och Ukraina tävlar i samma semifinal har varit på tapeten flera gånger under veckans presskonferenser och det har spekulerats om det ryska bidraget kommer att misslyckas med att ta sig till final just på grund av sitt agerande i Ukraina. Det gjorde den nu inte, men publikens missnöje var tydligt. Det är inte helt enkelt att hålla politiken utanför tävlingen…

Mina egna tips inför semin? Nja, jag prickade in sju av tio finalister och det ger jag mig inte helt godkänt för även om det föll just på bidragen jag tvekade inför - och även om jag är väldigt glad över att den hysteriska moderskomplexet från Belgien emot mina tips åkte ut. Nåja, det blir nya tag inför nästa semi, nu tänker jag glädja mig över vår plats i finalen på Euroclub tillsammans med de europeiska fansen!

Till final (i den ordning de ropades upp):

Montenegro: Sergej Ćetković - Moj Svijet 
Ungern: András Kállay-Saunders - Running
Ryssland: Tolmachevy Sisters Shine 
Armenien: Aram Mp3 - Not Alone
Azerbajdzjan: Dilara Kazimova - Start a fire 
San Marino: Valentina Monetta Maybe (Forse) 
Ukraina: Mariya Yaremchuk - Tick-Tock 
Sverige: Sanna Nielsen - Undo 
Nederländerna: The Common Linnets - Calm after the storm 
Island: Pollapönk - No Prejudice 

Utslagna (utan inbördes ordning):

Lettland: Aarzemnieki - Cake To Bake 
Estland: Tanja - Amazing 
Albanien: Hersi - One Night's Anger 
Belgien: Axel Hirsoux - Mother 
Moldavien: Cristina Scarlat - Wild Soul 
Portugal: Suzy - Quero Ser Tua 
Sverige är i final - resultatet från den första semifinalen Reviewed by Pierre on 23:56:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Jag hade 9 av 10. Missade san marino. Hade estland istället.

    SvaraRadera
  2. Förutom Sannas fantastiska framträdande som gick till final, så är jag lite glad över att jag prickade in Montenegro och San Marino. Liten skräll är väl att Island tog Belgiens plats, men inte mej emot, skulle hellre sett Estland dock.

    SvaraRadera
  3. j9 av de 10 låtarna jag ville skulle ta sig till final gjorde det! (7 av de jag trodde) Jag är asglad att jag slipper höra Estland, Lettland och Belgien igen och då jag verkligen inte gillar någon av de!!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.