Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tyskland: Elaiza - Is It Right

Den senaste åren har vi varje år haft med minst ett bidrag i Melodifestivalen som ett folkets val - en webjoker eller som i år, vinnaren av radiotävlingen Svensktoppen Nästa. Uttagningarna av de bidragen har dock duktigt gömts undan av SVT vilket har resulterat i bidrag som folket inte känt minsta engagemang i - vi väntar fortfarande på första gången ett sådant bidrag ens lyckas ta sig till final. Jag undrar hur Melodifestivalen slutat för årets Svensktoppen Nästa-vinnare Red med Eko om SVT gjort som tyskarna gjorde i år - och låtit folket välja sitt bidrag till finalen på bästa sändningstid efter massiv marknadsföring...

Tyskarna hade skrapat ihop ett riktigt starkt startfält, fullt av inhemska stjärnor, till sin uttagning Unser Song für Dänemark i år - men så var det ju den där sista artisten. Glada amatörer hade bjudits in att tävla om den sista finalplatsen genom att skicka in bidrag över nätet. Responsen var enorm och det hela kulminerade i en direktsänd spelning där tittarna röstade fram trion Elaiza och deras Is It right som sin finalist - resten är som de brukar säga, historia: Elaiza körde över alla sina mer namnkunniga konkurrenter i finalen och tog hem segern även där.

Elaiza bildades först i fjol omkring sångerskan och låtskrivaren Elżbieta Steinmetz, och består för övrigt av dragspelande Yvonne Grünwald och Natalie Plöger på kontrabas. Trion beskriver själva sin musik som folkmusik färgad av Elżbietas polsk-ukrainska bakgrund i ett möte med modern musik - en neo-folklore.

Förutom det faktum att folk alltid älskar en underdog så bidrog trions uppenbara musikalitet och scennärvaro starkt till framgången på hemmaplan, faktorer som båda lär jobba till deras fördel även i Köpenhamn. De lär dock få svårt att upprepa succén en gång till. Jag gillar tjejerna betydligt mer än låten, men uppskattar att låten är byggd omkring riktiga instrument - och den där obeslutsamma refrängen har onekligen viss plåstereffekt. Jag tror dock inte det räcker för att sticka ut i den här konkurrensen - jag tippar att tyskarna får stå ut med att hålla till i de nedre regionerna av resultatlistan även i år.

Upphovsmän
Elzbieta Steinmetz, Frank Kretschmer och Adam Kesselhaut
Startnummer
Direktkvalificerade för final
Versioner
Bidragets text
Enligt oddsen
Tyskland rankas just nu på tjugoförsta plats av Oddschecker


De fem senaste

Semifinal
Final
2009: Alex Swings Oscar Sings - Miss Kiss Kiss Bang
-
Tjugonde
2010: Lena Meyer-Landrut - Satellite
-
Etta
2011: Lena Meyer-Landrut - Taken by a stranger
-
Tia
2012: Roman Lob - Standing still
-
Åtta
2013: Cascada - Glorious
-
Tjugoetta


Bästa placering
Två segrar; 1982 för Ein bißchen Frieden med Nicole och 2010 för Satellite med Lena Meyer-Landrut.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här.
Tyskland: Elaiza - Is It Right Reviewed by Pierre on 18:21:00 Rating: 5

7 kommentarer:

 1. Inte dum alls :) Jag gillar den lite mörkare tonen och jag vet inte varför, men jag blir nästan kär i dragspelet :D Det känns så klockrent på nåt sätt!!! :P
  4/5

  SvaraRadera
 2. den här låten tycker jag är riktigt bra och den låg länge i min topp tio i år men har nu halkat ner till plats 13/37 för m,ig. ÄLskar dragspel och den folkiga tonen och de är urcharmiga. Jag håller dock med om att det nog blir ganska långt ner på resultatlistan för denna. Oförtjänt tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Helt klart en intressant låt med bra refräng som sätter sig. Men det går för långsamt, det blir fööör seeegt för mig, tyvärr, och tror inte det kommer funka så bra på scen heller...

  SvaraRadera
 4. 2/5
  Tycker detta är sämst av de direktkvalificerade låtarna i år. Den är catchy men blek, mycket blek. Ytterligare ett minus i min bok att sångerskan låter som Pink - en av samtidens mest ointressanta artist. Tror att detta hamnar bland den absoluta botten i resultattabellen.

  SvaraRadera
 5. En bra lite annorlunda låt, gillar den men den rinner av mig för snabbt och ger mig inte så mycket :) På min lista hamnar den på plats 18 av 37. Men ska ändå hålla en liten extra tumme för tjejerna!
  Betyg 6,7 av 10

  Bästa bidrag från Tyskland är helt klart Standing still! Måste också lyfta fram Let's get Happy - Lou som verkligen gör mig glad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lat's get happy!! Asbra låt!! Hade nästan glömt den!

   Radera
 6. Den låten är faktiskt ett av de första minnena från den här underbara tävlingen :)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.