Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Danmark väljer eurovisionbidrag den 7 februari

Snabbast av alla att lägga upp ramverket för sitt tävlande i nästa års upplaga av Eurovision Song Contest är det här årets värdland - våra grannar i Danmark!

Idag meddelade nämligen DR att man kommer att välja sitt bidrag vid en enda final av Melodi Grand Prix den 7 februari, samtidigt som man öppnade upp för hugade deltagare att skicka in sitt bidrag från och med nu fram till den 8 september. Finalen kommer att gå av stapeln i Gigantium i Ålborg som senast stod för värdskapet 2012.

Precis som i Sverige välkomnas utländska upphovsmän, så länge bidraget skrivs tillsammans med eller framförs av en dansk eller någon med stark dansk anknytning - således en något generösare ställning än den vi använder i Sverige.

Inför årets tävlande på hemmaplan sattes rekord i antal inskickade bidrag till Melodi Grand Prix då man fick in hela 872 stycken. Inför den här säsongen manar dock DRs underhållningschef Jan Lagermand Lundme till nytänk. Han efterlyser kvalitet framför kvantitet och söker särskilt bidrag som känns äkta och har något att berätta. Hellre än att skicka in tjugo tänkbara bidrag vill han att man skickar in det enda bidraget man tror kan vinna samtidigt som han tar årets etta och tvåa Österrike och Nederländerna som exempel på bidrag som inte känns typiskt eurovision utan istället har fokus på att ha något att säga, framfört med äkta känslor.

DR kommer att välja ut sex bidrag bland de inskickade förslagen och därutöver speciellt bjuda in ytterligare tre eller fyra bidrag ytterligare. Således kommer nio eller tio bidrag att göra upp om segern i Gigantium den 7 februari.
Danmark väljer eurovisionbidrag den 7 februari Reviewed by Pierre on 12:45:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.