Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Makedonien väljer bidrag i Skopje Fest den 12 november

I Makedonien har man svårigheter med att hålla intresset för Eurovision Song Contest uppe. Genast efter att man för andra året på raken knuffats ut redan i semifinal i maj arrangerade det ansvariga tvbolaget MRT en omröstning bland sina tittare för att ta reda på hur man ser på framtiden för landets deltagande i tävlingen. Resultatet var nedslående. Fler än hälften av de röstande tyckte nämligen att man ska dra sig ur helt.

Som tur är bestämde sig dock MRT för att köra över sina tittare. För att engagera tittarna och kanske därmed vända opinionen har man dock bestämt sig för att åter låta folket få säga sitt i valet av bidrag - inför nästa säsong blåser man nämligen liv i uttagningsformatet Skopje Fest efter tre år av interna val.

Festivalen kommer att äga rum redan den 12 november och avgöras mellan tjugo tävlande bidrag. Är man sugen på att delta kan man skicka in bidrag från och med nu fram till den 31 juli. Vinnaren kommer att utses genom hälften tittarröster och hälften röster från en expertjury.

Redan här anar vi ett par trevliga minitrender! Dels att man väljer bidrag tidigt - Malta har ju också annonserat att man väljer redan i november. Rätt trevligt om det blir lite spridning på de nationella uttagningarna istället för ett rejält hektiskt februari. Den andra lilla trenden är att frångå interna val, vilket ju också Cypern gör den här gången - det är rejält mycket roligare med en tvsänd uttagning och ett bidrag folket fått vara med att välja än ett bidrag som tjoff serveras på bricka av ett tvbolag!
Makedonien väljer bidrag i Skopje Fest den 12 november Reviewed by Pierre on 14:50:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.