Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Malta väljer eurovisionbidrag redan den 22 november

Den här säsongen tänker Malta vara tidigt ute. Istället för att som tidigare välja bidrag relativt sent på säsongen kommer man den här gången att ha sitt bidrag klart redan den 22 november, veckan efter att man för första gången stått som värd för ett eurovisionarrangemang. Helgen före går ju Junior Eurovision Song Contest 2014 av stapeln på Malta sedan man ju vunnit den tävlingen fjol med The Start framförd av Gaia Cauchi.

Bidrag till den nationella uttagningen som går under det lagom kreativa namnet Malta Eurovision Song Contest 2015 tas emot under ett smalt fönster mellan den 28 och 29 augusti. Utländska upphovsmän välkomnas, men artisten måste ha maltesiskt medborgarskap. Tjugo bidrag kommer att väljas ut bland de inskickade bidragen för att tävla i en semifinal den 21 november. Dagen efter går finalen alltså av stapeln i Malta Shipbuilding i Marsa, samma arena som juniortävlingen avgörs i veckan innan, med de fjorton bidrag som placerat sig bäst i semin.

Såväl semin som finalen kommer att avgöras på samma, inte helt lättöverskådliga sätt, som de senaste åren: Sex individuella domare står för sex sjundedelar av rösterna medan tittarna står för den sista sjundedelen. Vid oavgjort resultat plockas tittarnas röster bort.

Några nyheter införs dessutom jämfört med förra året. I år tillåts inte förinspelade bakgrundskörer, samtidigt som artisterna åläggs att förutom sitt bidrag dessutom skicka in en coverversion av en annan låt. Det ansvariga tvbolaget PBS tar sig dessutom rätten att helt byta ut det vinnande bidraget om man tycker sig ha skäl till det...

Det är tydligt att malteserna vill säkerställa att man får ett bidrag av hög kvalitet i år - och nog vore det kul med en maltesisk seger även i huvudtävlingen - men något oroande är det allt att man till och med kan tänka sig att byta ut bidraget som vinner den nationella finalen. Vi får hoppas att man inte behöver ta till så drastiska åtgärder!
Malta väljer eurovisionbidrag redan den 22 november Reviewed by Pierre on 13:50:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.