Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Schweiz väljer eurovisionbidrag den 31 januari

Med hjälp av fyrverkerier och smittande charm nådde Sebalter en trettondeplats i Köpenhamn i maj med Hunter of Stars - vilket faktiskt var Schweiz bästa placering i tävlingen på nio år! Kanske bidrog den framgången till att schweizarna är snabba ur startgroparna och redan nu serverar upplägget för nästa säsong?

Nästa års bidrag kommer att väljas på liknande sätt som man använt sig av de senaste åren. I en första fas kommer de fyra tvbolagen SRF, RTR, RSI och RTS, vart och ett representerande ett av landets fyra officiella språk tyska, rätoromanska, italienska och franska att var för sig välja ett antal bidrag. SRF och RTR väljer tillsammans nio, RSI utser sex och RTS tre.

I nästa fas framförs alla bidragen inför en expertjury som har uppdraget att välja de sex bidrag som går vidare till den tredje och sista fasen - den tvsända finalen som går av stapeln i Kreuzlingen den 31 januari.

Redan nu har det avslöjats att tyskspråkiga och rätoromanska SRF/RTR kommer att välja sina nio bidrag via en onlineomröstning. Bidrag kan laddas upp på deras sajt från den 29 september fram till 27 oktober varefter de nio utses med en kombination av röster från en jury och röster som avlagts online.

Italienskspråkiga RSI kommer att utse sina tre bidrag internt bland låtarna som skickats in till tvbolaget före deadline den 15 oktober.
Schweiz väljer eurovisionbidrag den 31 januari Reviewed by Pierre on 15:10:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.