Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Cypern gör comeback i Eurovision Song Contest!

Förra året tvingades Cypern kasta in handduken och hoppa av Eurovision Song Contest på grund av den pågående ekonomiska krisen och de neddragningar i budgeten som tvbolaget ålagts - men glädjande nog blir frånvaron bara ettårig! Nu har det ansvariga tvbolaget CyBC nämligen meddelat att man inte bara gör comeback 2015, man satsar dessutom på en nationell uttagning i flera steg!

I en första fas kommer man att hålla tvsända auditions där man får höra enminutsversioner av bidragen. En expertjury kommer att plocka vidare ett antal bidrag därifrån till ett ännu inte specificerat antal semifinaler. Från vardera semi går sedan ett bidrag direkt vidare till finalen medan tvåan i varje semi får en ny chans i en Andra Chansen-rond varifrån ytterligare två finalister utses. Semifinalerna, andra chansenronden samt finalen kommer att avgöras med hjälp av hälften röster från en jury och hälften röster från en expertjury.

Redan nu kan man skicka in bidrag till tävlingen - artisten måste ha cypriotisk anknytning, men utländska upphovsmän välkomnas så länge åtminstone en i teamet är cypriot. Man har fram till den 5 september på sig att skicka in sitt bidrag.

Härligt med en riktigt positiv start på säsongen - bara att hålla tummarna för att den kommer att fortsätta i samma anda! För att inspirera oss ytterligare har CyBC producerat en trailer för sin nationella uttagning. Den ser ut såhär:

Cypern gör comeback i Eurovision Song Contest! Reviewed by Pierre on 13:44:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.