Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Den första artisten för Melodifestivalen 2015 är klar!

Idag blev den första artisten för Melodifestivalen 2015 klar när finalen av P4s musiktävling Svensktoppen Nästa gick av stapeln på Liseberg.

Under våren har de tjugofem lokala P4-stationerna arrangerat deltävlingar och på så sätt skrapat fram 25 potentiella finalister. Bland dessa valde sedan en jury ut åtta som idag fick göra upp om segern på Lisebergs stora scen - en seger som innebär en utmanarplats till Svensktoppen och en plats i nästa års upplaga av Melodifestivalen.

I en första röstningsomgång lades rösterna från en jury bestående av Sveriges Radios Carolina Norén, Kaj Kindvall, Rita Jernquist, Kerstin Behrendtz, Maths Broborg samt Christer Björkman ihop med sms-röster från den lyssnande publiken för att skrapa fram två superfinalister. Dessa blev P4 Jönköpings Bullock Hearts med låten Bells & Whistles och P4 Kalmars Kalle Johansson med Den där dan.

I superfinalen låg allt i publikens händer - och de bestämde sig för att ge segern åt 17-årige Kalle Johansson från Söderåkra som annars går andra året på Stage4You Academy i Torsås där han studerar studio, artist och management.

Det är tredje året i rad som Svensktoppen Nästa fungerar som en väg in i Melodifestivalen för oetablerade artister - för två år sedan gav den Terese Fredenwall en plats och i vårens melodifestival tävlade EKO som förra årets vinnare - ett faktum som säkert gått de flesta utanför de närmast sörjande helt förbi.

Vad som hade kunnat vara ett folkets bidrag tigs av någon anledning helt ihjäl av SVT som t.ex. ännu inte skrivit en rad om tävlingen på Melodifestivalens officiella sida. Kanske är de rädda att det som hände i förra årets tyska uttagning även ska hända i Sverige..? Även där var en plats i finalen vigd åt en amatör som skulle få slåss med riktigt namnkunnigt motstånd. Bidraget valdes ut i en flera veckor lång talangjakt på bästa sändningstid, vilket innebar att tittarna var väl bekanta med vinnaren när det väl var finaldags - förmodligen en bidragande orsak till att slutsegern gick just till amatörbidraget i finalen, Is it right med Elaiza som sedan representerade Tyskland i Eurovision Song Contest i våras. Det är inte utan att man funderar på vad som hänt om SVT gett åtminstone en liten gnutta rampljus åt den här tävlingen!

Jag skickar ett stort grattis till Kalle och hoppas han förses med ett riktigt kanonbidrag inför tävlandet i Melodifestivalen - och att han får en rejäl näve marknadsföring som folkets bidrag på vägen dit. Här är hans vinnarlåt från dagens final, Den där dan, skriven och producerad av Thomas Karlsson och Martin Eriksson:

Den första artisten för Melodifestivalen 2015 är klar! Reviewed by Pierre on 16:06:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.