Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2015 går av stapeln i Wien!

Efter en lång urvalsprocess avslöjade det österrikiska tvbolaget ORF idag att Eurovision Song Contest kommer att gå av stapeln i Wiener Stadthalle i huvudstaden Wien!

Genast efter Conchita Wursts seger i Köpenhamn i maj med Rise like a Phoenix satte man igång jakten på nästa års värdarena och kunde snart presentera tre tänkbara kandidater; Wien, Graz och Innsbruck. Idag kom så beskedet att man gjort sitt val - den sextionde upplagan av tävlingen kommer att avgöras i Wien.

Wiener Stadthalle är en inomhusarena uppförd på 1950-talet med en maxkapacitet på 16'000 åskådare. Den har flera gånger fungerat som värdarena för ishockey-VM, senast 2005, och har haft konsertbesök av åtskilliga av världens stora stjärnor. Hur många som kommer att kunna se Eurovision Song Contest på plats är dock inte klart. Sannolikt hamnar siffran en bra bit under maxkapaciteten då tävlingens scen och kringutrustning är utrymmeskrävande.

Härligt att den nya säsongen så smått börjar puttra igång - och jag tycker att det är kul att man valde Wien, en stad med ett stort kulturellt och musikaliskt arv som nu får ännu en facett i och med besöket av vår favorittävling!

Eurovision Song Contest 2015 kommer att avgöras den 19, 21 och 23 maj 2015.
Wiener Stadthalle
Eurovision Song Contest 2015 går av stapeln i Wien! Reviewed by Pierre on 20:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.