Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Building Bridges är officiell slogan för Eurovision Song Contest 2015

Precis som de fem senaste åren förses nästa års upplaga av Eurovision Song Contest med en officiell slogan! Idag avslöjades nämligen att det arrangerande tvbolaget ORF bestämt sig för Building Bridges som slogan för tävlingen i Wien.

Building Bridges valdes ut bland hundratals inkomna förslag i samarbete med PR-byrån PKP BBDO och i samarbete med dem kommer man också att skapa ett grafiskt tema för att visualisera konceptet.

Alexander Wrabetz, ansvarig chef på ORF, berättar att man ser temat som en logisk förlängning av tanken som Conchita Wurst återkommande formulerade under tävlandet i Köpenhamn i våras; om vikten av att kunna mötas i öppenhet och tolerans över alla gränser. När nu tävlingen kommer till Europas musikaliska hjärta vill man med hjälp av musiken bygga broar mellan länder, kulturer och språk.

EBUs Jon Ola Sand tycker den är ett bra val: Building Bridges sammanfattar vad tävlingen handlat om ända sedan starten 1956 - att föra människor samman.

Jag håller med - symboliken med brobyggande låter visserligen som hämtad från floskeltoppen, men temat är högaktuellt och i högsta grad relevant för tävlingen. Nu håller jag tummarna för att man verkligen lyckas få temat att snyggt genomsyra hela nästa års upplaga - i allt från scenbygge och grafik till hur länder faktiskt möter varandra.

De senaste årens slogans

Eurovision Song Contest 2010 i Oslo: Share the Moment
Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf: Feel Your Heart Beat
Eurovision Song Contest 2012 i Baku: Light Your Fire
Eurovision Song Contest 2013 i Malmö: We Are One
Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn: #JoinUs
Eurovision Song Contest 2015 i Wien: Building Bridges 
Building Bridges är officiell slogan för Eurovision Song Contest 2015 Reviewed by Pierre on 10:29:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.