Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Här är städerna som får besök av Melodifestivalen 2015!

Nu duggar nyheterna om Melodifestivalen 2015 tätt! Häromdagen (se här) släpptes ju ett helt paket av förändringar inför nästa år - och idag fick vi också veta hela schemat för nästa års melodifestivalturné!

I nästa års turné varvas friskt välbekanta stopp med mer sällsynta - och hela två debutanter. Malmö och Göteborg har mer eller mindre abonnerat på en deltävling de senaste åren och får även nästa år vars en. Örebro debuterade som melodifestivalstad 2010 då Conventum Arena var värd för Andra Chansen - men nästa år får man äran att ta hand om den fjärde och sista deltävlingen. Två debutanter alltså, den ena är Östersund där vi får besöka hockeyladan Östersund Arena, hemmaplan för division 1-laget Östersunds IK. Den andra är Helsingborg där vi får besöka den knappt två år gamla multiarenan Helsingborg Arena - vilket innebär att nästa års turné gör två stopp i Skåne! Finalen kommer - till mångas besvikelse - för tredje året i rad att avgöras i Friends Arena i Solna.

På det hela taget tycker jag man fått till en bra blandning av nytt och bekant! Kanske lite snett med två besök i Skåne, men som född skåning har jag svårt att komma med några större invändningar mot det. Det enda som grumlar schlagerbubbelglaset är väl möjligen att man envisas med att låta finalen gå av stapeln i Friends Arena. Efter två år där är det nog fler än jag som är ganska less på taskigt ljud, ännu sämre kommunikationer och en inramning i mitten av ingenstans. Nåja, det är bara att stå ut, stämmer upplägget för övrigt så lär det funka ändå - nu kör vi!

Turnéschemat för Melodifestivalen 2015

Deltävling 1: Den 7 februari i Scandinavium, Göteborg (2003–2014)
Deltävling 2: Den 14 februari i Malmö Arena, Malmö (2004, 2009–2014)
Deltävling 3: Den 21 februari, i Östersund Arena, Östersund (debut)
Deltävling 4: Den 28 februari i Conventum Örebro, Örebro (2010)
Andra chansen: Den 7 mars i Helsingborg Arena, Helsingborg, (debut)
Final: Den 14 mars i Friends Arena, Solna (2013–2014)

Biljetterna till Melodifestivalen 2015 släpps fredagen den 24 oktober kl 09.00 via Ticnet.se.
Här är städerna som får besök av Melodifestivalen 2015! Reviewed by Pierre on 16:26:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.