Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ukraina hoppar över Eurovision Song Contest 2015

Efter en lång rad av positiva besked där flera länder (Bulgarien, Bosnien Hercegovina, Cypern och Serbien) meddelat att de återkommer till tävlingen nästa år fick vi idag det första i motsatt riktning: Ukrainas nationella tvbolag NTU meddelar att man inte kommer att delta i Eurovision Song Contest nästa år.

I ett pressmeddelande meddelas att en instabil ekonomisk och politisk situation med militära aggressionshandlingar från öst och annexerande av ukrainskt territorium tvingar landet att fokusera på mer grundläggande värden - det finns viktigare saker än Eurovision Song Contest.

Samtidigt signalerar man att man hoppas frånvaron blir kortvarig: Vi ser tillbaka på vår historia i tävlingen med stolthet och inspiration, men vi kan inte delta i tävlingen halvhjärtat. Om vi deltar så är det för att vinna och det här året är det dessvärre inte möjligt. 

Ukraina har deltagit i tävlingen tolv år på raken sedan debuten i Riga 2003. Vid åtta av tillfällena har man slutat på topp tio och man har aldrig misslyckats med att kvalificera sig för final sedan semifinalerna introducerades 2004, en resultatrad som gör landet till ett av de mest framgångsrika det senaste decenniet.

Beskedet är givetvis trist, men knappast oväntat med tanke på läget i landet för tillfället. Ukraina är en stormakt i tävlingen. Man deltar alltid med ambitiösa bidrag som nästan lika ofta nämns bland förhandsfavoriterna till segern, varför jag hoppas att man snart åter har en situation som tillåter deltagande - men som sagt, det finns faktiskt viktigare saker att göra än att delta i en om än aldrig så trevlig tävling om musik.
Ukraina hoppar över Eurovision Song Contest 2015 Reviewed by Pierre on 18:10:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.