Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nenad 'Knez' Knežević tävlar för Montenegro i Wien

Vid en presskonferens idag avslöjade det montenegrinska tvbolaget RTCG att man internt beslutat sig för att skicka den 46-årige Nenad 'Knez' Knežević som sin representant till Eurovision Song Contest i Wien nästa år!

Knez slog igenom redan 1992 när han tävlade i Belgrade Pop Festival med låten Da l' si ikada mene voljela som blev en jättehit över hela Balkan. Sedan dess har han upprätthållit sin popularitet i hemlandet och på Balkan både som artist med bland annat åtta albumsläpp och som låtskrivare och producent åt andra artister - och som deltagare i andra festivaler. År 2000 vann han t.ex. Budva Festival med Vjeruj.

Härmed är Montenegro först ut med att avslöja sin artist inför nästa års tävling! Återstår att se om Knez kan upprepa vad Sergej Ćetković lyckades med förra året - att ta landet till final. Att döma av låtarna jag länkar till ovan och videon du ser nedan tycker jag det finns gott hopp - Knez verkar pyssla med lättsmält pop med stark regional färg, ett beprövat format i Eurovision som mycket väl kan fungera igen.

Det är ännu inte känt vilken låt Knez kommer att tävla med i Wien, men här nedan har du alltså ännu ett smakprov, singeln Donna.

Nenad 'Knez' Knežević tävlar för Montenegro i Wien Reviewed by Pierre on 13:45:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.