Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Så väljer Österrike sitt bidrag på hemmaplan

Conchita Wurst, hela anledningen till att Österrike står som värdland för Eurovision Song Contest nästa år, utsågs internt att bli landets eurovisionrepresentant förra säsongen, men när nu tävlingen går på hemmaplan tänker man välja sitt bidrag i en nationell uttagning.

I uttagningen tänker man spinna på den slogan man tagit fram inför eurovision - Building Bridges. Det ansvariga tvbolaget ORF vill gå hand i hand med österrikiskt musikliv för att kunna vaska fram ett slagkraftigt bidrag. Det tänker man göra med hjälp av coacher. Anna F, en av de riktigt stora artisterna i Österrike just nu, och Alex Deutsch, välkänd musiker, kompositör och manager har fått uppdraget att hitta nya artister och sedan hjälpa dem på vägen genom att t.ex. sätta dem i kontakt med välkända kompositörer och producenter.

Mirjam Wechselbraun, programledare
Själva tävlingen kommer att avgöras via fyra tvsända shower under programledning av skådespelerskan och tvpersonligheten Mirjam Weichselbraun. I en första show kommer tjugo utvalda artister att få visa upp sig. Bland dem kommer sex att sållas ut. I den andra showen får de visa vad de går för på scenen som artister. I den tredje förses de med vardera två tänkbara eurovisionbidrag som de premiärspelar. I den avgörande finalen tävlar de med vardera ett av de bidragen - och ett av dem utses till Österrikes eurovisionbidrag på hemmaplan.

Hållpunkter för den österrikiska eurovisionuttagningen 2015

20 februari: Första showen (20 artister tävlar, sex går vidare till den andra showen)
27 februari: Andra showen (De sex återstående artisterna visar upp sina talanger)
6 mars: Tredje showen (De sex artisterna framför två bidrag vardera)
13 mars Grand final (De sex artisterna tävlar med ett bidrag vardera)
Så väljer Österrike sitt bidrag på hemmaplan Reviewed by Pierre on 14:35:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.