Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

San Remo-vinnaren får första tjing på Italiens eurovisionbiljett

Nästa år deltar Italien i Eurovision Song Contest för femte året på raken sedan comebacken 2011. Vid tre av de fyra tidigare tillfällena har man tävlat med deltagare i det årets upplaga av sin San Remo-festivalen - undantaget var i år, Emma Marrone tävlade inte i år, men vann 2012 års upplaga.

När man nu har släppt förutsättningarna inför nästa år ser det ut som om vi för andra året i rad kommer att kunna få se en San Remo-vinnare i Eurovision Song Contest! Reglerna säger nämligen att vinnaren av San Remo kommer att få representera Italien i Wien om man vill och har möjlighet. Om så inte är fallet kommer det arrangerande tvbolaget att välja en annan artist efter egna kriterier. 

Jag tycker det här är strålande nyheter! San Remo-festivalen lyckas alltid lyfta riktiga klassakter till förstaplatsen, och även om Emma Marrone inte lyckades nå de höjderna i Köpenhamn så berodde det snarare på ett svagt bidrag än på att hon gjorde dåligt ifrån sig. Jag håller tummarna för en artist i minst samma kaliber i Wien!
San Remo-vinnaren får första tjing på Italiens eurovisionbiljett Reviewed by Pierre on 16:58:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.