Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Vladimir Graić skriver Serbiens eurovisionbidrag

Vladimir Graić
Serbien valde ju att stå över Eurovision Song Contest i Köpenhamn - men uppehållet blir bara ettårigt, inför den här säsongen är man åter tillbaka och håller som bäst på att förbereda inför tävlandet i Wien!

Uttagningen kommer att ske under det väletablerade namnet Beosong - men upplägget är helt nytt. Kompositören Vladimir Graić, mannen bakom den serbiska eurovisionvinnaren Molitva med Marija Šerifović från 2007 har fått uppdraget att skriva tre bidrag som kommer att tävla i den nationella finalen.

Två av dessa kommer att framföras av nationellt väletablerade artister som specialinbjuds till tävlingen. Den tredje kommer att vara en ny talang som tas fram i en speciell uttagning.

För att ha möjlighet att få den där tredje platsen kan man alla serbiska medborgare över 16 år skicka in en ansökan tillsammans med ett minutlångt videoklipp där de framför en serbisk pop/rocklåt fram till och med den 10 november. Sedan kommer liveauditions att hålla i sex serbiska städer; Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad och Belgrad, där de tävlande har chansen att visa upp sig.

I finalen, datum är ännu inte satt, kommer tvtittarna att på egen hand få rösta fram låten som blir Serbiens bidrag i Wien. I klippet nedan ser du Vladimir Graić bjuda in sugna tävlande att skicka in sitt bidrag till den där tredje finalplatsen!

Vladimir Graić skriver Serbiens eurovisionbidrag Reviewed by Pierre on 14:52:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.