Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Allt inför Junior Eurovision Song Contest 2014

Det börjar bli dags för en rejäl dos eurovision - i miniformat! På lördag den 15 november är det ju dags för Junior Eurovision Song Contest 2014 - den tolfte upplagan av småsyskonet i eurovisionfamiljen, för tävlande i åldrarna 10 till 15 år.

Den här gången arrangeras tävlingen i Malta Shipbuilding utanför den lilla staden Marsa på Malta - detta sedan Malta för första gången vunnit en tävling i eurovisionsammanhang förra året då Gaia Cauchi tog hem segern i Junior Eurovision Song Contest med The Start.

Deltagande länder

Den här gången deltar sexton länder, det högsta antalet på sju år. Detta sedan Cypern, Serbien, Bulgarien och Kroatien alla bestämt sig att vara med igen efter uppehåll, samtidigt som tre länder gör sin juniordebut; Montenegro, Italien och Slovenien. Tre länder som fanns med fjol deltar inte i år - Azerbajdzjan, Makedonien och Moldavien.

Sveriges representant

Julia Kedhammar
Sverige representeras av 14-åriga Julia Kedhammar från Skogås utanför Stockholm, sedan hon tagit hem segern i Lilla Melodifestivalen i somras med Du är inte ensam, skriven av henne själv tillsammans med Thomas G:son. Julia går i sjuan på Kulturama och har turnerat flitigt sedan segern i somras, bland annat med Nickelodeon tillsammans med bland andra Anton Ewald och Yohio. Hennes låt är en upptempolåt om de stora frågorna när man är fjorton år - och en som jag tycker står sig riktigt bra i konkurrensen, även om den är hård i år.

Favoriterna

I startfältet finns flera riktigt starka bidrag, så även om det alltid känns svårt att förutse vad som går hem hos juniorpubliken så känns det ännu svårare den här gången. Får jag plocka ut vinnaren så blir det en av två favoriter: Den ena är den klassiska italienska balladen Tu primo grande amore som framförs av hela startfältets ende solistkille, 14-årige Vincenzo Cantiello. Låten är den enda som berör mig på riktigt, mycket tack vare Vincenzos gåshudsframkallande röst. Kanske är låten väl konservativ och vuxen för det här sammanhanget - då passar kanske min andra favorit bättre. Cyperns bidrag I pio omorfi mera med 13-åriga Sophia Patsalides är en modern euroschlager med tonartshöjning av den sort som alltid får mig att falla platt i schlagereufori.  Fungerar den lika bra på scenen som i studioversion borde den vara en het segerkandidat.

Kollar man runt bland andra experttyckare är man inte alls överens om var segern till slut landar. Värdlandet Maltas ballad som framförs av ännu en fantastisk röst nämns ofta som en segerkandidat, men även bidragen från Georgien, Armenien, Bulgarien, Slovenien, Vitryssland och Nederländerna nämns som tänkbara vinnare. Halva startfältet med andra ord - vi har en spännande final att se fram emot!

Se sändningen

Junior Eurovision Song Contest 2014 kommer att sändas direkt i SVT Barnkanalen med start kl. 19.00 nu på lördag. Moira Delia, som varit värd för Maltas senaste eurovisionuttagningar, är kvällens värd, Ylva Hällen och Edward af Sillén kommenterar för svenska tittare och de svenska rösterna kommer att lämnas av förra årets svenske representant Elias Elffors Elfström.

Härunder hittar du en video med alla bidragen i en snabbgenomgång - och längst ned hela startfältet med länkar till fullversionerna!

Hela startfältet


Land
Artist
Låt
1.
Vitryssland
Nadezhda Misyakova
2.
Bulgarien
Krisia, Hasan & Ibrahim
3.
San Marino
The Peppermints
4.
Kroatien
Josie
5.
Cypern
Sophia Patsalides
6.
Georgien
Lizi Pop
7.
Sverige
Julia Kedhammar
8.
Ukraina
Sympho-Nick
9.
Slovenien
Ula Ložar
10.
Montenegro
Maša Vujadinović & Lejla Vulić
11.
Italien
Vincenzo Cantiello
12.
Armenien
Betty
13.
Ryssland
Alisa Kozhikina
14.
Serbien
Emilija Đonin
15.
Malta
Federica Falzon
16.
Nederländerna
Julia
Allt inför Junior Eurovision Song Contest 2014 Reviewed by Pierre on 17:00:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.