Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Bosnien Hercegovina deltar inte i Eurovision Song Contest 2015

Efter två års frånvaro från Eurovision Song Contest har det länge sett ut som om Bosnien Hercegovina varit på väg mot comeback nästa år. Idag bekräftades att så inte blir fallet - den finansiella krisen hos såväl tvbolaget BHRT som i landet i stort gör att man tvingas avstå.

Det ansvariga tvbolaget BHRT lämnade in en preliminär ansökan om deltagande och fick dessutom igenom en förlängd deadline till den 14 november för att kunna lösa den ekonomiska situationen. De senaste veckorna har det dessutom bekräftats att de tidigare bosniska representanterna Hari Mata Hari och Regina tillfrågats om de kan tänka sig att åter ställa upp och tävla. Trots det tillkännagav BHRT idag att man inte kommer att delta i Wien i ett meddelande på sin hemsida:

Som en konsekvens av den mycket svåra ekonomiska situationen inom BHRT och en drastisk nedgång i insamlade tvlicensavgifter har vi dragit oss ur Eurovision Song Contest som kommer att arrangeras i Wien nästa år.
Som tidigare annonserats stod den enda möjligheten till deltagande för Bosnien Hercegovina att finna i hoppet om att hitta en sponsor, men vi misslyckades med att på det sättet lösa den ekonomiska situationen i tid.
Eurovision Song Contest kommer att hållas i Wien den 19 till 23 maj nästa år, men utan representanter från Bosnien Hercegovina. 

Riktigt tråkigt att vi även nästa år får klara oss utan Bosnien Hercegovina i tävlingen, och särskilt tråkigt när viljan att delta alldeles uppenbarligen finns.

Som det ser ut just nu är 37 länder klara för att delta i Eurovision Song Contest 2015, men ännu finns det goda chanser att ytterligare två läggs till dem: Grekland har anmält att man tänker delta, men det grekiska deltagandet hänger på att det nybildade nationella tvbolaget NERITs ansökan om medlemskap i EBU först godkänns. Denna kommer att behandlas i december. Bulgarien vacklar även de i sitt beslut att delta av ekonomiska skäl. Man har gjort en preliminär ansökan om deltagande, men har precis som Bosnien getts en förlängd deadline för definitivt besked för att kunna lösa sin budget.

Du hittar allt om de tänkta deltagarländerna i Eurovision Song Contest 2015 samt deras planer på samlingssidan Eurovision Song Contest 2015!
Bosnien Hercegovina deltar inte i Eurovision Song Contest 2015 Reviewed by Pierre on 17:39:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.